Accessibility icon

Zvijezde u Dvigradu: koncert Sandre Bagarić, Đanija Stipaničeva i Darka Domitrovića

Objavljeno: 4. kolovoza 2023. u kategoriji

U četvrtak 10. kolovoza 2023. godine s početkom u 20 sati u Dvigradu (bazilika svete Sofije) održat će se glazbeni program “Zvijezde u Dvigradu” u kojemu će nastupati istaknuta hrvatska glazbena imena, i to sopranistica Sandra Bagarić, tenor Đani Stipaničev i Darko Domitrović kao klavirska pratnja.

Na ovom koncertu, koji je besplatan za sve goste, moći će se uživati u nekim od najpoznatijih domaćih i stranih glazbenih dijela, ljubavnim šansonama, skladbama iz opera i mjuzikala, filmskih klasika i mnogim drugim pjesmama.

Sandra Bagarić hrvatska je operna pjevačica, televizijska i kazališna glumica. Svoje je srednje glazbeno obrazovanje završila u Sarajevu, a tijekom školovanja nagrađivana je na natjecanjima solo pjevanja i falute.  Diplomirala je 1996. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ljiljana Molnar-Talajić. Nastupa sa Zagrebačkom filharmonijom,  Simfonijskim orkestrom HRT, Zagrebačkim solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Mostar, Tamburaškim orkestrom HRT te snima za mnoge TV postaje. Koncertno je nastupala u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Italiji, Belgiji, Njemačkoj, Mađarskoj, SAD-u (Florida, Puerto Rico, Hawaii), Češkoj, Izraelu i Japanu. Iz sebe ima i nekoliko izdanih glazbenih albuma.

Đani Stipaničev hrvatski je pjevačk, glumac i glazbenik, poznat kao kazališni tenor – bariton te zvijezda domaćih rock opera i mjuzikala. Svoj je glazbeni put počeo u klapi Dalmati, nakon čega je počeo nastupati i u rock operama te u kazalištima. Član je ansambla ZGK Komedija. Nastupio je na brojnim festivalima te osvojio i mnoge glazbene nagrade, a objavio je tri albuma. Đani Stipaničev je također organizator i gost mnogih humanitarnih akcija i koncerata. Osim nastupa po hrvatskoj ostvario je brojne inozemne turneje među kojima izdvajamo one po SAD-u, Kanadi i mnogim europskim zemljama.

Darko Domitrović završio je Glazbenu školu Vatroslav Lisinski, nakon koje je svoje glazben obrazovanje nastavio u Moskvi i Beču. Od 1990. godine radi u Akademiji glazbene umjetnosti pri zagrebačkom sveučilištu. Kao pijanist, osvojio je brojne nagrade u mnogim zemljama, a nastupao je u Austriji, Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Japanu, Danskoj, Španjolskoj, SAD-u, Argentini i brojnim drugim zemljama diljem svijeta.

 

Organizatori: Općina Kanfanar i Turistička zajednica Općine Kanfanar

Dobrodošli u Dvigrad!

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital