Accessibility icon

Zimski kamp Slavonija 2014.

Objavljeno: 14. siječnja 2014. u kategoriji

 

Prošlog tjedna uspješno je završen drugi zimski kamp za djecu osnovnoškolskog uzrasta u organizaciji Općine Kanfanar i DND Kanfanar, a u suradnji sa prijateljskom Općinom Rešetari. Grupa od 25 djece u pratnji voditelja provela je šest nezaboravnih dana ispunjenih zabavom, igrom, druženjem, ali i mnogobrojnim posjetama i izletima koje su im osigurali i osmislili domaćini iz Rešetara. Djeca su tako u Slavonskom brodu obišli utvrdu, posjetili muzej tamburica i dobro se zabavili u Cine Staru. Upoznali su nova mjesta u općinama Cernik i Rešetari, te osnovnu školu u Adžamovcima iz koje su se kočijama odvezli do Brđana.

Načelnik općine Rešetari Zlatko Aga primio je djecu u prostorima Općine gdje su zajedno sa načelnikom Sandrom Jurmanom sudjelovali u radio emisiji Radija Nova Gradiška. Posebna atrakcija za djecu bio je cjelodnevni boravak u Daruvaru gdje je organizirano kupanje i zabava u novom djelu Daruvarskih toplica, a nakon toga uslijedio je obilazak grada, te posjet ranču sa konjima, magarcima, jelenima i veprovima.

U vrijeme boravka u Slavoniji kanfanarski mladi nogometaši odigrali su tri utakmice, od čega dvije u dvorani, a jednu na glavnom stadionu u Cerniku. Uz podršku navijačkog dijela ekipe naši nogometaši pokazali su svoju spretnost i kvalitetu, ali i herojsko držanje u utakmicama protiv starijih suparnika. Osim ovih aktivnosti u domu u Cerničkoj Šagovini bilo je puno dobre zabave uz modnu reviju, kviz, sportske i društvene igre, ali i radne aktivnosti. Posljednju večer boravka u Slavoniji ugostili smo svoje domaćine zajedno s djecom koja su boravila u ljetnom kampu u Balama i uz pjesmu i tamburaše proveli ugodno večer. Povratak kući protekao je u dobrom i veselom raspoloženju sa puno dojmova i uz završno zaustavljanje u Rijeci, sa željom da se ovakve aktivnosti nastave.

 

U očekivanju dolaska prijatelja iz Rešetara na ljetovanje, jedno veliko hvala Općini Rešetari, DND Rešetari i Općini Cernik na gostoprimstvu i prijateljstvu.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital