Accessibility icon

Završetak Dvigrad festivala uz koncert švicarskog ansambla “Lucidarium”

Objavljeno: 2. listopada 2020. u kategoriji

U subotu 3.10.s početkom u 15 sati održat će se posljednji ovogodišnji koncert Dvigrad festivala, a ovaj međunarodni festival rane glazbe završit će nastupom renomiranog švicarskog ansambla “Lucidarium” u crkvi Sv. Marije od Zdravlja u Brajkovićima.

Koncert pod nazivom “Iter Hierosolymitanum -Put u Jeruzalem” glazbeno će interpretirati razdoblje križarskih ratova, uz židovske pjesme, latinske himne i srednjovjekovne francuske i njemačke plesove. Glazbeni sastav “Lucidarium”, iza kojega su mnogobrojni nastupi i izdani CD nosači zvuka, česti je gost Dvigrad festivala i jedan od najpoznatijih glazbenih sastava specijaliziranih za ranu sakralnu glazbu. Koncertom u Brajkovićima ovoga će puta dočarati živote židova i kršćanina u doba križarskih ratova, kako glasom tako i brojnim instrumentima, od kojih se mnogi vrlo rijetko mogu čuti i vidjeti (kitara, cimbal, rebec…).

Koncert skupine “Lucidarium” trebao je biti održan u prethodnom dijelu programa ovogodišnjeg Dvigrad festivala, no zbog epidemiološke situacije i nemogućnosti dolaska švicarskih izvođača, odgođen je za 3.10.

Ulaz na koncert je slobodan.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital