Accessibility icon

Zakantajmo istrijanske kante u Baratu

Objavljeno: 18. rujna 2014. u kategoriji

Ove subote 20. rujna s početkom u 18,00 sati u Baratu će se održati 18. susret istrijanskih kantadura “Zakantajmo istrijanske kante”. Jedina je to manifestacija koja okuplja sve istarske narodne pjevače “na tanko i debelo”, s ciljem očuvanja i njegovanja istarskog tradicijskog pjevanja.

Neprocjenjivu vrijednost i potrebu čuvanja i njegovanja tradicijske istarske narodne baštine prepoznao je i priznati etnomuzikolog pokojni Renato Pernić koji je bio pokretač susreta istarskih narodnih pjevača i svirača. Nakon što je u početku susret održavan u različitim mjestima, od 2004. godine neprestano se održava u Baratu. God. 2009. istarsko dvoglasno pjevanje i sviranje na istarskoj ljestvici je upisano na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine u Europi, što dovoljno govori o vrijednosti ovog dijela istarske narodne baštine.

 

Na susretu se očekuje sedamdesetak izvođača, te će publika u Baratu imati prilike čuti sve načine istarskog tradicijskog pjevanja. 

 

Program susreta tradicionalno će obogatiti svojim nastupom najmlađa skupina KUD-a Dvigrad iz Kanfanara, koja će istarskim plesovima otvoriti susret.

 

Pozivamo sve ljubitelje istarske tradicije da podrže kantadure u subotu u Baratu.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital