Accessibility icon

Video nadzor prometa u Kanfanaru

Objavljeno: 24. ožujka 2022. u kategoriji

Policijska postaja Rovinj-Rovigno blisko surađuje s Općinom Kanfanar na rješavanju problema koji muče naše građane pa je tako, u cilju poboljšanja stanja sigurnosti u prometu na području općine Kanfanar, inicirala postavljanje dva uređaja sustava tehničke zaštite.

Jedan uređaj postavljen je ispred Osnovne škole Petra Studenca Kanfanar, s obzirom da je uočeno da vozači učestalo zaobilaze usporivače prometa, pri čemu djelomično prelaze na suprotnu stranu kolnika te time ugrožavaju sigurnost vozila koja dolaze iz suprotnog smjera, ali i sigurnost pješaka. Prošle i pretprošle godine evidentirano je 45 prekršaja na navedenoj lokaciji. Podsjećamo da su usporivači prometa postavljeni upravo iz razloga kako bi vozači usporili vožnju u blizini škole i kako bismo povećali sigurnost naše djece.

Drugi uređaj postavljen je u neposrednoj blizini pružnog prijelaza na ŽC 5077, a inicijativa za postavljanje videonadzora na toj lokaciji proizašla je iz činjenice da vozači ne poštuju postavljenu prometnu signalizaciju pa je tako prošle godine evidentirano šest oštećenja polubranika na pružnom prijelazu, dok je u 2020. godini evidentirano 14 takvih slučajeva. Polubranik je postavljen  s razlogom te podsjećamo da su se sudionici u prometu dužni zaustaviti pred prijelazom ceste preko željezničke pruge u istoj razini ako je uređaj za zatvaranje prometa spušten ili ako se taj uređaj već počeo spuštati.

Ovim putem iz PP Rovinj-Rovigno ponovno apeliraju na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti. Policijski službenici redovito provode preventivne aktivnosti kojima je cilj potaknuti razvoj prometne kulture i odgovorno ponašanje u prometu.

U slučajevima kada mjere prevencije ne daju rezultate i počinitelji i dalje grubo krše prometne propise, policijski službenici poduzimaju represivne mjere pa će tako policijski službenici Policijske postaje Rovinj-Rovigno imati pristup snimkama videonadzora te će sankcionirati počinitelje. Podsjećamo da je za prekršaje koje čine vozači prilikom zaobilaženja usporivača prometa i prelaska preko pune uzdužne linije predviđena novčana kazna u iznosu od 500 kn, a za prekršaj nepoštivanja prometne signalizacije na prijelazu ceste preko željezničke pruge propisana je novčana kazna od 3.000 do 7.000 kn, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, kao i negativni prekršajni bodovi.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital