Accessibility icon

Uvertira u kanfanarsku Jakovlju kroz bogate programe Šetimane od Jakovlje

Objavljeno: 18. srpnja 2023. u kategoriji

Jedna od najvećih pučkih fešti Istre, kanfanarska Jakovlja, održat će se 29. srpnja u svom 33. izdanju, a i ove će godine njezin centralni dio biti smotra istarskih volova, boškarina, na kojoj će se birati oni najljepši, najteži i najposlušniji.

Uvertira u centralni subotnji dio Jakovlje bit će bogat program Šetimane od Jakovlje, kada će se cijelog tjedna oko Jakovlje (od 24. do 30. srpnja) na mjestima diljem Općine Kanfanar organizirati različiti zabavni, enogastronomski i sportski programi.

Šetimana od Jakovlje počet će programom „Večer vina i boškarina“ u vinariji Lunika (Brajkovići), poznatoj po svojim ekološkim vinima čije etikete nose nazive tematski vezane uz staru željezničku prugu (Štrika-Ferata) koja je nekada povezivala Kanfanar i Rovinj. Koncept ovog after work programa zamišljen je kao druženje uz vino i jela na bazi mesa istarskog goveda u kušaonici vinarije, a koje će biti praćeno glazbenim nastupom Livia Morosina. Gosti će moći birati između velikog menija (4 vina po izboru, pašteta od boškarina, boškarin burger, tagliata od boškarina na bruschetti s mozzarellom) po cijeni od 25 eura ili dva manja (prva opcija: 2 vina, pašteta od boškarina i boškarin burger, druga opcija: 2 vina i pljukanci s boškarinom) po cijeni od 15 eura. Za „Večer vina i boškarina“ potrebne su rezervacije u vinariji Lunika (099 471 1800).

Utorak 25. srpnja vrijeme je za „Dan na Limu“, a u ljepotama ovog zaštićenog prirodnog područja posjetitelji će moći uživati kroz razne programe. Naime, tijekom cijeloga će se dana moći sudjelovati u turama kanuom po Limskom zaljevu, po 20% nižim cijenama (potrebne su rezervacije putem kontakata dostupnih na www.argo-adventure.hr), a navečer će se održati i interpretativna vožnja brodom Limskim zaljevom „Pirati s Lima“ (informacije i rezervacije: info@visitkanfanar.)

U srijedu je na redu još jedan novi program, a riječ je o „Kinu na travi“ kod restorana „Dva baladura“ u Pilkovićima, uz piknik. Naime, s početkom u 20:30 na toj će se lokaciji održati besplatna projekcija animiranog filma „Kralj lavova“, a djeca će moći uživati i u oslikavanju lica. Cijelu će se večer nudit mogućnost kupnje prigodnih piknik namirnica/jela, a svi zainteresirani pozvani su da donesu svoje dekice za uživanje u filmu na otvorenom.

Program „Šetimane od Jakovlje“ u četvrtak se vraća u Kanfanar, gdje će se u Parku istarkog vola od 20:30 sati održati „PUB quiz BOŠKARIN“, odnosno ekipni pub quiz na temu boškarina, uz osigurane brojne atraktivne nagrade za najuspješnije kvizaše. Prijave i informacije za ovaj program vrše se putem e-maila info@visitkanfanar.hr zaključno do 26.7.

Petak, dan uoči Jakovlje, rezerviran je za razgledavanje galerije Malenica u kojoj se nalazi stalni postav s brojnim predmetima iz bogate kanfanarske povijesti, od prapovijesti do danas i nogometni turnir, a u 19:30 kreće i rekreativna biciklijada „Bičikletom po Štriki“ trasom stare pruge Kanfanar-Rovinj od Kanfanara do Okreti i natrag. Sve sudionike biciklijade, koja će krenuti sa željezničkom kolodvora u Kanfanaru, očekuju prigodne majice Jakovlje, a najsretniji dobitnici mogu osvojiti i vrijedne nagrade, odnosno bicikle, tijekom izvlačenja na biciklijadi. Istoga dana održat će se i nogometni susret NK Kanfanar na kanfanarskom nogometnom igralištu, s početkom u 19 sati.

U sklopu „Šetimane od Jakovlje“, tijekom cijeloga tjedna (od 24. do 30. srpnja) ugostiteljski objekti „Dva baladura“, konoba „Mrgani 42“ i pizzeria „Mamma“ nudit će prigodne tematske menije vezane uz boškarina i Kanfanar, po promotivnim cijenama.

U restoranu „Dva baladura“ po cijeni od 30 eura goste očekuje pašteta od boškarina, pljukanci s boškarinom i tiramisu, a po istoj cijeni u konobi „Mrgani 42“ nudit će se meni: tartar od boškarina, fuži sa šugom od boškarina i kroštule. U pizzeriji „Mamma“ u Putinima za naručene pizze „Boškarin“ i „Kanfanar“ deserti će biti besplatni.

Kroz „Šetimanu od Jakovlje“, nizom programa koji će tada biti održani, uključuje se sva područja općine u proslavu najveće i najpoznatije kanfanarske fešte Jakovlje, a posjetitelji će imati priliku uživati u atrakcijama, ponudi i ljepotama općine kroz nove doživljaje.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital