Accessibility icon

UGODNA VEČER U DOMU MLADIH SA MOROSINOM I ŽIŽOVIĆEM

Objavljeno: 18. veljače 2011. u kategoriji

Čast da budu prvi gosti u novootvorenom Domu mladih u Kanfanaru pripala je u srijedu Liviju Morosinu i Budimiru Žižoviću. Glazbeno-poetska večer protekla je u opuštenoj atmosferi i bila je, dakako, nadahnuta stihovima.

U gotovo ispunjenom domu Kanfanarci su pjesnika, dugogodišnjeg urednika i novinara Radija Pule Budimira Žižovića, te istarskog glazbenika Livija Morosina, porijeklom iz Kanfanara, točnije naselja Maružini, za svoje izvedbe nagradili burnim i iskrenim aplauzima.

Žižović je, osim čitanjem svoje poezije iz zbirke \”Marchi na biciklu\”, za publiku odabrao i niz pjesama poznatih pjesnika s prostora bivše države – od Enesa Kiševića, Zvonimira Goloba, Vaska Pope, Antuna Branka Šimića, Arsena Dedića do Izeta Sarajlića, iz njegove poznate zbirke \”Pisma\” iz 1974., a koji je 1978. gostovao u Kafanaru.

Žižović je kazivao i neobjavljenu poeziju o Morosinu, koji je pak nakon pročitanih stihova sve začinio svojim najvećim hitovima, uglavnom etno žanra.

Na zahtjev publike svoj je nastup završio izvedbom skladbe \”More dimboko, nebo visoko\” s posljednjeg albuma \”Glas Istre\”. Žižović je naglasio da se upravo ovakvim večerima, uz prijatelje, u dobrom društvu i atmosferi te dobrom riječi, najbolje boriti protiv svega onog manje dobrog što nas svakodnevno okružuje.

Načelnik Sandro Jurman je najavio da će se ovakve večeri pod nazivom \”Druženje u Kanfanaru\” odvijati kontinuirano.

– Ovo je doprinos buđenju društvenog života u Kanfanaru i vjerujemo da će kroz različite programe veliki broj građana pronaći svoje interese, a da će Kanfanar postati mjesto u koje se dolazi i iz cijele Istre, kazao je Jurman.

Već sljedećeg tjedna nastupaju pjesnik Drago Orlić te novinar kolumnist Glasa Istre Davor Šišović.

Tekst preuzet iz Glasa Istre (M. Medić)

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital