Accessibility icon

U subotu i nedjelju Dvegrajski samanj u Dvigradu

Objavljeno: 14. svibnja 2019. u kategoriji

Četvrtu godinu zaredom manifestacijom „Dvegrajski samanj“ srednji vijek ovog će se vikenda vratiti u Dvigrad, dolaskom i nastupima brojnih srednjovjekovnih udruga i viteških skupina. U bogatom dvodnevnom programu posjetitelji će moći doživjeti srednji vijek kroz prezentacije kampova, svečane mimohode, viteške borbe, streličarstvo, srednjovjekovne plesove, igrokaze, kreativne radionice i razne druge sadržaje koji će vratiti život među zidine Dvigrada.

Osim istarskih i riječkih srednjovjekovnih udruga, u goste dolaze i inozemne srednjovjekovne skupine, i to iz Italije, Slovenije, Mađarske i Austrije. Pulska udruga Merlin, koja je ujedno i organizator manifestacije, u svom će „taboru“ pokazati kako se u srednjem vijeku kuhalo i tkalo, a za srednjovjekovni glazbeni ugođaj pobrinut će se pulska skupina Trubadurz, dok će plesna skupina Dalila u večernjem programu posjetitelje zabaviti i orijentalnim plesom. Mali samanj upriličit će kanfanarske udruge, i to Dvegrajci koji će izložiti svoje publikacije i knjige te udruga umirovljenika s raznim suvenirima, slikama i uporabnim predmetima. Folkloraši KUD-a Dvigrad zaplesat će tradicionalne istarske plesove, a za animaciju će se pobrinuti i brojne gostujuće grupe; Nova Compania Vis Ferri iz Italije prezentirat će ratničke vještine i borbu noževima vitezova, skupina Viridi Hedera iz Slovenije zabavljat će djecu zanimljivim igrama, Siklósi Sárkányos Lovagrend iz Mađarske pokazat će svoje ratničke vještine i animirat djecu u svom kampu, a članovi Bluot zi Bluoda iz Austrije borit će se noževima i mačevima. Srednjovjekoni ugođaj upotpunit će i svetvinčentska Udruga Kaštel te oštarija Moncastel koja će pripremati posebne srednjovjekovne delicije.

Program započinje u subotu u 14 sati, a trajat će do nedjelje popodne. Organizator manifestacije je Udruga Merlin, uz partnerstvo Općine Kanfanar, TZ Općine Kanfanar i Udruge Dvegrajci.

 

PROGRAM SUBOTA 18.05.2019.

14h Početak manifestacije – prezentacija kampova, načina života u srednjem vijeku, aktivnosti u cijelom gradu

15h Svečani mimohod izvan zidina i  igrokaz ”Primopredaja straže ” na trgu kod Sv. Sofije. Prezentacija srednjovjekovnog plesa.

15,30 Srednjovjekovna glazbena skupina

16 h Prezentacija borbe vitezova i opreme

16,30 h Folklorna skupina

17h Natjecanje u streličarstvu za posjetioce, dječje kreativne radionice

18h Prezentacija borbe vitezova i opreme

18,30 Natjecanje u streličarstvu za posjetioce, dječje kreativne radionice

19h Orijentalni ples

 

PROGRAM NEDJELJA 19.05.2019.

11h Početak manifestacije –prezentacija kampova, načina života, kuhinja

12h Natjecanje u streličarstvu, kreativne radionice za djecu

13h Prezentacija oklopa i oružja za borbu  viteza

14h  Prezentacije borbe vitezova

15h  Srednjovjekovna glazbena skupina

 

Preuzimanje: PLAKAT

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital