Accessibility icon

U subotu Dvigradski samanj u Dvigradu

Objavljeno: 13. rujna 2016. u kategoriji

U subotu 17. rujna s početkom u 10 sati srednjovjekovni će grad Dvigrad ponovno oživjeti i kroz novu, cjelodnevnu manifestaciju „Dvigradski samanj“ svojim posjetiteljima pokazati kako se je ovdje nekada živjelo, radilo, borilo i zabavljalo. 

 

Uz sudjelovanje brojnih udruga i viteških skupina gostima Dvigrada u subotu će biti demonstrirani stari zanati i vještine (izrada košara, obrada drveta, kovačija, bačvarija, stolarija, tkanje, izrada instrumenata i rukotvorina iz drveta…), mačevanje, streličarstvo, srednjovjekovne dječje igre (vrtuljak) itd. Također, cijeli će se dan moći kušati i razne srednjovjekovne delicije (mesni i zeleni zalogajčići, čarobne kaše, medenjaci, paprenjaci, fritule, začinjeno vino hipokras, prirodni sokovi…). Sav će program realizirati viteške skupine Sv. Vid iz Rijeke, Viridi Hedera iz Ribnice i Nova compania Vis Ferri iz Trsta, te Sokol kovač, brojni majstori starih zanata i Udruga za promicanje kreativnosti Merlin iz Pule, koja i organizira događaj uz podršku Općine Kanfanar i TZ Općine Kanfanar. Svi će posjetitelji tako na zanimljiv način moći vidjeti kako je izgledala svakodnevnica u Dvigradu te se okušati u starim zanatima, vještinama i srednjovjekovnim igrama koje će biti prikazane (streličarstvo, dječji srednjovjekovni vrtuljak…).

 

Također, tog će se dana s početkom u 17 sati u dvigradskoj bazilici Svete Sofije održati i koncert Dvigrad festivala „Musica fortemente legata alla danza“ kojeg će izvesti solisti ansambla Anonima Frottolisti iz Italije. Nakon koncertnog ugođaja rane glazbe u izvedbi ovog renomiranog ansambla, Dvigradski samanj nastavit će se do kasno navečer. Subota će u Dvigradu stoga biti bogata raznim programima i sadržajima među kojima će svatko moći pronaći nešto za sebe. 

 

Dvigradski samanj trajat će od 10 do 20 sati, a ulaz je slobodan. 

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital