Accessibility icon

U nedjelju prva smotra maslinovog ulja Kanfanarštine

Objavljeno: 14. prosinca 2016. u kategoriji

 

U nedjelju 18. prosinca u Domu mladih u Kanfanaru održat će se prva smotra maslinovog ulja Kanfanarštine, s ciljem predstavljanja i ocjenjivanja mladih maslinovih ulja proizvođača s područja Općine Kanfanar te poticanja razvoja maslinarstva na ovom području.

 

Na smotri će se naći ukupno 35 uzoraka maslinovog ulja čija će kvaliteta biti ocijenjena kemijskom analizom i ocjenama komisije, a najbolje će ulje biti i nagrađeno. Osim u degustacijama ulja, posjetitelji će moći uživati i u gastro ponudi fuži i lokalnog vina, a smotra ima i edukativni karakter pa će se tako odmah nakon otvaranja održati i dva stručna predavanja na teme maslinarstva i proizvodnje maslinovog ulja. Predavanja će održati agronom Edi Družetić iz Agroprodukut d.o.o.-a i Đani Benčić, profesor sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta. 

 

Organizacijom ove smotre Općina Kanfanar želi potaknuti proizvođače maslinovog ulja sa svog  područja na daljnje bavljenje maslinarstvom i ustrajnost u očuvanju kvalitete maslinovih ulja kojeg se iz godine u godinu na području općine proizvodi sve više, a velik broj prijavljenih izlagača i dostavljenih uzoraka za analizu dokazuje interes za smotrom koja će biti svojevrstan promotor maslinovog ulja Općine Kanfanar. 

 

Nagrada za najbolje ulje bit će dodijeljena u 20:30 sati, kada se smotra i zatvara.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital