Accessibility icon

U nedjelju 4. Smotra mladog maslinovog ulja Kanfanarštine

Objavljeno: 5. prosinca 2019. u kategoriji

Već tradicionalna smotra mladog maslinovog ulja Kanfanarštine, održat će se u nedjelju 8.12. u Domu mladih, s početkom u 17 sati.

Na smotri, kojoj je cilj poticati razvoj maslinarstva na kanfanarskom području te sustavno analizirati kvalitetu maslinova ulja, ove će godine sudjelovati 32 maslinara čija će se ulja moći degustirati, a na kraju će smotre biti proglašena i ona najbolja.

Smotru će otvoriti agronom i stručnjak za maslinarstvo Edi Družetić predavanjem o aktualnostima u maslinarstvu u 2019. godini, nakon čega će uslijediti i prezentacija rada novoosnovane poljoprivredne zadruge „Maslinari Istre“. Po završetku edukativnog dijela smotre, krenut će i vođene degustacije maslinovih ulja, što će svim sudionicima i posjetiteljima biti prilika za naučiti pravilno kušati maslinovo ulje i ocjenjivati njegove karakteristike.

Na kraju smotre proglasit će se i rezultati analiza ulja za sve sudionike, a posebno najbolja ulja. Uzorci maslinova ulja i ove su godine analizirani kroz kemijsku i organoleptičku analizu, a ukupan trošak analiza i ove su godine snosili organizatori i pokrovitelji, odnosno Općina Kanfanar, Turistička zajednica Općine Kanfanar te Istarska županija – Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije.

 

PROGRAM SMOTRE:

17:00 sati – otvorenje smotre

17:15 sati – Predavanje: Aktualnosti u maslinarstvu u 2019. godini

18:00 sati – Predstavljanje poljoprivredne zadruge „Maslinari Istre“

18:30 sati – Vođene degustacije maslinovih ulja

19:00 sati – Ulja Kanfanarštine: analiza rezultata

19:30 sati – Proglašenje rezultata

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital