Accessibility icon

U nedjelju 3. Dvigrad Blues Festival

Objavljeno: 7. rujna 2023. u kategoriji

Nakon dva iznimno uspješna Dvigrad Blues Festivala, u nedjelju 10. rujna održat će se i treće izdanje ovog novog glazbenog događaja u Općini Kanfanar.

Kao i prošlih godina, Dvigrad Blues Festival održat će se u parku kod Place, u centru Kanfanara. Festival će ovaj put biti još jači i po izvođačkoj liniji, kao i popratnom sadržaju – gastro eno ponudi. Po starom receptu, u maniri američkog juga, kao i naših starih seoskih fešta, ova jednodnevna blues manifestacija započet će točno u podne i trajati do 22 sata. Puno blues glazbe, narodne istrijanske kante, natjecanja u usnim harmonikama i sve bolja gastro ponuda u kojoj će prednjačiti ponuda mesa istarskog goveda, zaštitnog znaka Kanfanara, kao i nova manifestacija Vino Vino, koja će prvi put prezentirati prirodna vina Istre, biodinamička, organska, biološka i sva vina koja su dobivena najprirodnijim putem.

Uz domaćine, Edi East Trance Blues, ovaj put pojačanih vrsnim usnoharmonikašem Krešom Oremušem i kanfanarskim Mamutima, na trećem Dvigrad Blues festivalu nastupit će i Barbanci i to Barban Stonesi, pa Riccardo Staraj Midnight Blues Band iz Liburnije te Frank Get Band i Toro & Milazzi iz Italije, Rawhide iz Beograda i glavni izvođač festivala Bruce Mississippi Johnson, ortodoksni američki crni blueser sa svojim šesteročlanim bandom.

Bruce Mississippi Johnson rođen je u Mississippiju gdje se i glazbeno obrazovao. Stekao je potom zavidnu reputaciju na pariškoj jazz sceni. Počeo je raditi s velikanima grada, glazbenicima koji su svirali sa zvijezdama kao što su Stan Getz i Sammy Davis Jr. te je osnovao bend. Ubrzo je počeo žudjeti za glazbom koja je dolazila iz regije delte koja je bila njegov dom. Prilika je došla s ponudom da se kao vokal pridruži bendu Blues Caravan legendarnog blues basista Big Joea Turnera. Bruce ima vlastiti glas, onaj koji spaja soul i rhythm & blues, kao kod kuće pjevajući pjesme Little Miltona, Gila Scotta Herona ili Bobbyja Blue Blanda.

 

PROGRAM 3. DVIGRAD BLUES FESTIVALA:

12,30-13,00 – MAMUTI
13,10-13,45 – BARBAN STONES
13,55-14,40 – FRANK GET
14,50-15,20 – KANTADURI
15,25-16,10 – EETB
16,20-17,10 – TORO&MILLAZI
17,15-17,45 – HARP CHALLENGE
17,50-18,50 – RAWHIDE
19,00-20,30 – BRUCE MISSISSIPPI JOHNSON
20,40-21,40 – RICARDO STARAJ MBB

Ulaz na Dvigrad Blues Festival je besplatan.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital