Accessibility icon

U Kanfanaru otvoren novi prostor teretane

Objavljeno: 29. travnja 2023. u kategoriji

Nakon što se krajem prošle godine počelo s radovima uređenja, u Kanfanaru je nedavno otvoren novi prostor teretane, koja se sada nalazi uz rukometno igralište i sportsko-rekreacijsku zonu u centru Kanfanara.

Projekt uređenja i opremanja teretane realizirala je Općina Kanfanar, koja je za ovu namjenu u svom proračunu osigurala sredstva u iznosu od preko 40.000,00 eura. Korisnici teretane, koja je do sada funkcionirala na drugoj lokaciji, ovime su dobili puno kvalitetniji i funkcionalniji prostor, u ukupnoj površini od oko 100 metara kvadratnih, u što ulazi glavni prostor teretane sa spravama za vježbanje te dodatne prostorije, odnosno prostor svlačionice te sanitarni čvor s tušem. Radovi uređenja teretane podrazumijevali su niz građevinskih i obrtničkih radova na prenamjeni postojećeg prostora, a osim za uređenje prostora, sredstva su osigurana i za kupnju nekoliko novih sprava te dodatne opreme za teretanu, čime ista sada broji preko 15 sprava za vježbanje te brojnu drugu potrebnu opremu. U sklopu navedenih radova uređen je i sam ulaz u zgradu, tako da su obnovljene stepenice s keramikom i postavljena nova zaštitna ograda.

Dodatna prednost novog prostora teretane je i činjenica da se ista sada nalazi u neposrednoj blizini drugih sportsko-rekreacijskih objekata u Kanfanaru, odnosno, korisnici za vježbe mogu koristiti i površinu sportskog igrališta za male sportove odmah podno prostora teretane, koje je u potpunosti uređeno prošle godine te je na isto postavljena akrilna elastična multisport podloga, kao vježbalište sa sprave za fitness na otvorenom, koji je otvoreno pred dvije godine. Otvaranjem teretane, taj se prostor centra Kanfanara zaokružuje kao novi sportski kompleks sa brojnim sadržajima za sportaše i rekreativce.

Prostorom teretane upravlja Udruga Plank, a u teretani trenira oko 40 korisnika u više skupina. Namjera je i povećati broj skupina kao i omogućiti više različitih vrsta treninga, za što su ovom investicijom stvoreni preduvjeti.

 

 

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital