Accessibility icon

U Kanfanaru obilježena 32. obljetnica osnutka 119. brigade Hrvatske vojske

Objavljeno: 6. rujna 2023. u kategoriji

Kod spomen-obilježja hrvatskim braniteljima u Kanfanaru je danas obilježena 32. obljetnica osnutka 119. brigade Hrvatske vojske, na kojoj je sudjelovalo nekoliko desetaka pripadnika brigade, uz predstavnike jedinica lokalne samouprave sa područja Rovinjštine.

Obilježavanje ove obljetnice krenulo je na rovinjskom groblju gdje su članovi 119. brigade Hrvatske vojske i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske – Ogranak Rovinj, položili vijenac na grobu pokojnog Tomislava Brstile, tragično poginulog, tada osamnaestogodišnjeg, pripadnika 119. brigade. Prisutne je u ime rovinjskog ogranka pozdravio predsjednik ogranka Boris Juričić, a na dolasku na na komemorativno obilježavanje svima je zahvalio i brigadir Marijan Mužinić koji se u svom govoru posebno prisjetio žrtve pok. Tomislava Brstile. Nakon toga, skupu se obratio i zamjenik gradonačelnika Rovinja David Modrušan, posebno se zahvalivši pripadnicima 2.bojne 119. brigade na svemu što su učinili za obranu domovine u ratu.

Centralni je dio obilježavanja ove obljetnice potom nastavljen u Kanfanaru, gdje su pripadnici 119. brigade zajedno s općinskim načelnikom Sandrom Jurman i predsjednicom općinskog vijeća Ivanom Maružin položili vijenac i svijeće pored spomen-obilježja podignutog u čast svim pripadnicima 119. brigade i hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Preko 40 pripadnike 119. brigade okupilo se tom prigodom u Kanfanaru, zajedno s načelnikom i predstavnicima Općine Kanfanar, zamjenikom gradonačelnika grada Rovinja Davidom Modrušanom, načelnikom općine Bale Edijem Pastrovicchiom i načelnikom općine Žminj Željkom Plavčićem. Kao domaćin, prisutne je pozdravio načelnik Sandro Jurman koji je također bio pripadnik 119. brigade, a u svom se obraćanju prisjetio formiranja brigade i zahvalio svim njezinim članovima na spremnosti koju su pokazali za obranu domovine.  Gostima su se potom obratili i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranka Rovinj Boris Juričić, zapovjednik rovinjske bojne 119. brigade pukovnik Drago Pulić te ratni zapovjednik brigade Marijan Mužinić.

Organizacijom ovog centralnog događaja obilježavanja 32. obljetnice formiranja 119. Brigade za područje bivše općine Rovinj, Općina Kanfanar pokazala je svoju zahvalnost svima koji su se uključili u obranu domovine tijekom Domovinskog rata, kao i ponos što su i članovi ove općine aktivno sudjelovali u istoj.

 

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital