Accessibility icon

U Kanfanaru brojnim aktivnostima obilježen Dječji tjedan

Objavljeno: 11. listopada 2022. u kategoriji

Prvi tjedan u mjesecu listopadu na razini cijele se države obilježava kao tjedan posvećen djeci, a Općina Kanfanar i Društvo Naša djeca Kanfanar tom su prigodom osmislili i proveli čitav niz aktivnosti za svoje najmlađe članove zajednice.

Program Dječjeg tjedna u Kanfanaru počeo je već u ponedjeljak 3.10. kada je u parku kod glavnog kanfanarskog trga uz prigodan književno-zabavni program otvorena „Kućica pričalica“, odnosno kućica za knjige kojima će se posjetitelji parka moći služiti. Općinski načelnik tom prilikom poklonio je prvi set dječjih knjiga razne tematike, a već se nekoliko dana nakon kućica nadopunila i novim knjigama koje je u ime kanfanarske osnovne škole poklonila školska knjižničarka.

Sljedećeg su dana djeca vrtićke dobi uživala u izletu vlakom u Pulu, gdje se razgledalo gradske znamenitosti te sudjelovalo u kazališnoj predstavi.

Zabavni program za djecu vrtića i nižih razreda osnovne škole pripremljen je i za srijedu, kada se u Domu mladih odigrala predstava „Mužikanti z Berma“, u izvedbi Udruge Birikina, a istoj je prisustvovalo na desetke kanfanarskih mališana.

Pred kraj tjedna, općinski je načelnik tradicionalno posjetio vrtić i školu te, kako to i priliči obilježavanju Dječjeg tjedna, tu priliku iskoristio za razgovor s djecom na temu njihovih potreba, želja i očekivanja, a sve s ciljem kako bi se i budući projekti i programi općine za najmlađe mogli čim bolje pripremiti.

U četvrtak je općinski načelnik posjetio vrtić kojemu je poklonjen printer u boji, dok su djeca pokazala svoje vještine u tradicijskim igrama ovih prostora, u sklopu programa „Igramo se zajedno“.

Za kraj tjedna, načelnik je posjetio i djecu prvih razreda OŠ Petra Studenca, i to prvašiće iz matične škole u Kanfanaru i područne škole u Sošićima. Uz prigodno darivanje prvašića, i ta je posjeta bila prilika za poželjeti djeci i učiteljima puno uspjeha u daljnjem radu i obrazovanju, a načelnik je školi darovao i 90 knjiga kojima je obogaćen fundus školske knjižnice.

Općina Kanfanar još od 2016. godine nosi status „Općina prijatelj djece“ kojeg Savez Društava Naša djeca dodjeljuje općinama i gradovima koje provode programe, projekte i inicijative za djecu koji su iznad standarda, a programi obilježavanja Dječjeg tjedna jedna su od brojnih aktivnosti koje se za djecu pripremaju tijekom cijele godine u Općini Kanfanar.

 

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital