Accessibility icon

Svečani prijem za državnog prvaka Alena Čekića

Objavljeno: 31. kolovoza 2015. u kategoriji

Načelnik Općine Kanfanar organizirao je svečani prijem za juniorskog prvaka Hrvatske u gađanju letećih meta – disciplina trap Alena Čekića, člana Streljačkog kluba Sagitar iz Kanfanara. Prevenstvo Hrvatske je održano ovog vikenda na streljani Luže u Zagrebu. Šesnaestogodišnji Alen Čekić je u juniorskoj konkurenciji (do 21 godine) kroz dva dana takmičenja na 125 meta pogodio 102 mete te se tim rezultatom plasirao u polufinale među 6 strijelaca. U polufinalu je sa pogođenih 14 od 15 meta ušao u takmičenje za medalju. Na raspucavanju za medalje pogodio je svih 5 meta te je time ušao u meč za zlatnu medalju, gdje je sa 13 pogodaka od 15 meta osvojio zlato i naslov državnog juniorskog prvaka za 2015. godinu.

Na svečani prijem kod načelnika zlatni Alen je došao u pratnji oca, ujedno i predsjednika SK Sagitar Kanfanar, Rina Čekića, te našeg proslavljenog olimpijskog pobjednika Giovannia Cernogorza koji je Alenu pomagao u pripremi prvenstvo Hrvatske.

 

Kanfanarski načelnik Sandro Jurman čestitao je Alenu Čekiću i njegovom timu na ovom vrhunskom rezultatu, istaknuvši da se radi o jednom od najvećih sportskih uspjeha a svakako najvećem kada je riječ o pojedinačnim sportovima u Općini Kanfanar. Istaknuo je i da je Općina Kanfanar prepoznata po svojim sportašima, a od sada se ozbiljno pozicionirala i u streljačkom sportu.

Rino Čekić je u Alenovo ime i u ime SK Sagitar zahvalio Općini Kanfanar na podršci u radu i djelovanju kluba, istaknuvši da je u Općini Kanfanar u 6 godina uređena i registrirana streljana, osnovan klub te osvojen naslov državnog prvaka što je raritet i uspjeh koji nijedan klub u Hrvatskoj dosad nije ostvario.

 

U nastavku prijema u neformalnom razgovoru Alen je prisutne upoznao sa detaljima sa natjecanja, a naš olimpijski pobjednik Giovanni Cernogoraz sa zahtjevima i stanjem u ovom zanimljivom sportu.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital