Accessibility icon

Sutra Dvigrad trek u Kanfanaru

Objavljeno: 26. svibnja 2017. u kategoriji

 

Sutra, 27.5., u Kanfanaru će se održati drugo izdanje utrke Dvigrad trek, u organizaciji SRK Alba i suorganizaciji Općine Kanfanar  Turističke zajednice Općine Kanfanar. Utrka će startati s makadamskog parkinga kraj glavnog kanfanarskog trga, Place, a svojim će stazama obuhvatiti brojna mjesta i lokacije u Općini Kanfanar. 

 

          Utrka (koja je od ove godine dio Istarskog treking kupa) je podijeljena u tri kategorije – LIGHT od 11 kilometara, CHALLENGER od 22 kilometara i ULTRA od 40 kilometara. Dok se CHALLENGER i ULTRA odnose na treking, LIGHT je trail kategorija, a osim trkačima namijenjena je i rekreativcima i šetačima. U odnosu na prvo izdanje Dvigrad treka kada je Kanfanarom trčalo 160 natjecatelja, ove se godine očekuje oko 300 natjecatelja, od čega najviše u LIGHT kategoriji. Prijavljeni će natjecatelji dobiti zanimljive startne pakete, a za prve u kategorijama nagrade su osigurali brojni sponzori (Decathlon, konoba Vorichi, Naturalis, FitLine) te kanfanarski proizvođači, vinari i ugostitelji (Istraoganic prirodna kozmetika, vina Lunika, vina Trošt, restoran Katalyma). Za okrjepu natjecatelja nakon utrke pobrinut će se pizzeria Allegria iz Putini, a na druženje i zabavu u startno-ciljnom prostoru pozvani su svi, neovisno sudjeluju li u utrci. 

 

         Organizacijom Dvigrad treka, kao i prošle godine, nastoji se obogatiti ponuda sadržaja u Općini Kanfanar, a da utrka privlači i inozemne posjetitelje govori i podatak da će u Dvigrad treku sudjelovati i trkači iz Slovenije, Italije, Češke, Velike Britanije… Prijave na Dvigrad trek moguće su i na dan utrke, a otvaraju se u 7 sati. Start ULTRA kategorije je u 9 sati, CHALLENGERA u 10 i LIGHT kategorije u 10:30 sati.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital