Accessibility icon

Sufinanciranje vozila i dodatnog tima HMP u ispostavi Rovinj

Objavljeno: 9. travnja 2019. u kategoriji

U ponedjeljak, 8. travnja u prostorijama grada Rovinja potpisani su Ugovori o sufinanciranju nabave vozila za potrebe Hitne medicinske pomoći ispostave Rovinj i sufinanciranju dodatnog tima hitne medicinske službe u turističkoj sezoni.

Ugovori su potpisani od strane ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Srđana Jerkovića, gradonačelnika Rovinja Marka Paliage, načelnika Općine Kanfanar Sandra Jurmana, načelnika Žminja Željka Plavčića te zamjenika načelnika Bala Sandija Drandića.

Zavod će u 2019. godini izvršiti nabavu vozila hitne medicinske pomoći u okvirnom iznosu od 800.000,00 kn za potrebe ispostave Rovinj, a Grad Rovinj i Općine Kanfanar, Bale i Žminj sufinancirati će nabavku vozila s iznosom od 350.000,00 kn.

Ugovorom o sufinanciranju hitne medicinske pomoći iznad standarda, ugovorenog od strane Zavoda sa HZZO, ugovara se financiranje tima T1 u razdoblju od 01.06.2019. do 31.08.2019. u ispostavi Rovinj, kojeg će u potpunosti financirati Grad Rovinj i Općine Kanfanar, Bale i Žminj u ukupnom iznosu od 754.000,00 kuna.

Načelnik Općine Kanfanar je tom prigodom izrazio zadovoljstvo dogovorom za realizaciju ova dva vrijedna projekta kojima će se povećati standard hitne medicinske pomoći na našem području kako za stanovništvo tako i za turiste u ljetnim mjesecima. Istaknuo je i da Općina Kanfanar već financira nekoliko programa iz područja zdravstva kako bi razina zdravstvene usluge bila što kvalitetnija na području Općine Kanfanar i cijele Rovinjštine: sufinancira dodatne standarde HMP na razini županije, sufinancira smještaj magistre biokemije za potrebe laboratorija u Rovinju te sufinancira prijevoz uzoraka vađenja krvi u ambulanti Kanfanar. Ukupno je za potrebe sufinanciranja programa u zdravstvu u Proračunu Općine Kanfanar za 2019. godinu osigurano 52.000,00 kuna.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital