Accessibility icon

Sufinanciranje putnih troškova srednjoškolcima

Objavljeno: 7. rujna 2022. u kategoriji

Kanfanarski srednjoškolci će i nadalje putovati besplatno u svoje škole jer Općina Kanfanar nastavlja s programom sufinanciranja putnih troškova srednjoškolaca i u školskoj godini 2022./2023.

 

Naime, nakon odluke Vlade RH o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2022./2023., prema kojoj će Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurati sredstva za 75% troškova mjesečnih karti, odlukom općinskog načelnika Općina Kanfanar financirat će preostalih 25% troškova mjesečne karte, ili više, do podmirenja punog iznosa iste.

 

Za ostvarenje prava na sufinacniranje javnog prijevoza učenici moraju prije izrade mjesečnih karata u Jedinstveni upravni odjel Općine Kanfanar dostaviti zamolbu, potvrdu o upisu u školu i uvjerenje o prebivalištu.

 

Također, srednjoškolcima koji su smješteni u učeničkim domovima Općina Kanfanar će sufinancirati smještaj u iznosu od 1/3 mjesečne opskrbnine. Za ostvarenje ovog prava učenici trebaju podnijeti zamolbu Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kanfanar te uz nju priložiti: ugovor o smještaju u učenički dom, potvrdu o upisu u školsku godinu 2022./2023., potvrdu o prebivalištu, potvrdu o prijavi boravišta te žiro račun za isplatu iznosa sufinanciranja.

 

Za ovu namjenu osigurano je 150.000,00 kuna u općinskom proračunu.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital