Accessibility icon

Srednjovjekovni vikend u Dvigradu

Objavljeno: 3. srpnja 2019. u kategoriji

Ovog vikenda, 6. i 7.7., u Dvigradu će se održati manifestacija Dvegrajski samanj u sklopu koje u goste dolaze brojne viteške i srednjovjekovne skupine iz Hrvatske i inozemstva.

Manifestacija, koja je u svibnju odgođena zbog loših vremenskih uvjeta, oživjet će ulice srednjovjekovnog grada, a posjetiteljima predstaviti kako se nekada živjelo, radilo, zabavljalo i borilo u Dvigradu. U subotu popodne svoja će vrata otvoriti viteški tabori u Dvigradu i predstaviti srednjovjekovnu glazbu, borbe vitezova, vitešku opremu, streličarske vještine…

Dvigradu u goste dolaze Udruga Merlin iz Pule čiji će članovi predstaviti srednjovjekovnu kuhinju i tkanje te biti zaduženi za animaciju djece, dok će rječka skupina Ordo Sancti Viti posjetiteljima pokazati vještine streličarstva, kaligrafiju, stare zanate, ratničke vještine, ples Bran de shevaous i Tourdion. Viteški red Sv. Nikole pokazat će svoje borbene vještine i demonstrirati borbe noževima i mačevima, a srednjovjekovna skupina Trobadorz iz Pule pobrinut će se za glazbeni ugođaj srednjega vijeka.

Domaćim srednjovjekovnim skupinama pridružit će se i one inozemne, i to Nova compania Vis Ferri iz Italije koja će prezentirati ratničke vještine i viteške borbe noževima te skupina Siklósi Sárkányos Lovagrend iz Mađarske također s viteškim kampom i opremom te prezentacijom srednjovjekovnih borbi.
Manifestacija će započeti u subotu u 17 sati i trajati do nedjelje popodne.

 

Program:

SUBOTA 6.07.2019.:

17:00 Početak manifestacije – prezentacija kampova, načina života u srednjem vijeku, aktivnosti u cijelom gradu
18:00 Svečani mimohod izvan zidina , ulazak vitezova i sudionika u grad Dvigrad, igrokaz ”Primopredaja straže ” na trgu kod sv. Sofije. Prezentacija srednjovjekovnog plesa i uključivanje posjetioca u aktivnosti
18,30 Srednjovjekovna glazbena skupina, dječje kreativne radionice
19:00 Prezentacija borbe vitezova i opreme
19:00 Natjecanje u streličarstvu za posjetioce, dječje kreativne radionice
20:00 Prezentacija borbe vitezova i opreme
21:00 Srednjovjekovna glazba

NEDJELJA 07.07.2019.:

10:00 Početak manifestacije –prezentacija kampova, načina života, kuhinja, srednjovjekovna glazbena skupina
11:00 Natjecanje u streličarstvu, kreativne radionice za djecu
12:00 Prezentacija oklopa i oružja za borbu viteza
13:00 Prezentacije borbe vitezova

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital