Accessibility icon

Seminar za građane: Osnivanje LAG Rovinjštine u Domu Mladih

Objavljeno: 8. travnja 2013. u kategoriji

Organizacijski odbor Lokalne akcijske grupe Rovinjštine i AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre organiziraju seminar na temu:

OSNIVANJE LOKALNE AKCIJSKE GRUPE ROVINJŠTINE

Ovo je druga u nizu od 3 ciljanih seminara/radionica, koja ima za cilj upoznati širu javnost sa procesom osnivanja Lokalne akcijske grupe Rovinjštine (u nastavku LAG), prednostima uključivanja u LAG, te mogućnostima financiranja projekata LAG-a nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju.

Proces osnivanja LAG-a Rovinjštine formalno je započeo 18. veljače 2013. godine u Balama potpisivanjem Sporazuma o postupku i mjerama za osnivanje Lokalne akcijske grupe(LAG) ruralnog područja Rovinjštine. Potpisnici Sporazuma su općine Kanfanar, Bale, Žminj i grad Rovinj-Rovigno. 

LAG je oblik javno privatnog partnerstva koji će nakon ulaska Hrvatske u EU moći povlačiti značajna financijska sredstva u domeni poljoprivrede i ruralnog razvoja putem tzv. LEADER Programa. Uključivanje u rad LAG-a je dobrovoljno, te je upravo sada pravo vrijeme za formiranje institucionalnih okvira za sudjelovanje u projektima financiranima od Europske Unije koji će omogućiti održivu revitalizaciju ruralnih područja.

SEMINAR ĆE SE ODRŽATI U DOMU MLADIH
 (KOD CRKVE), KANFANAR
U PETAK, 12.04.2013. S POČETKOM U 19,00 SATI

Predavači:

Jasenka Kapuralin, Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin

Igor Juričić, Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin

Bilo bi nam iznimno zadovoljstvo da prisustvujete seminaru, te da se uključite u rad našeg LAG-a. Vašim aktivnim sudjelovanjem dati ćete doprinos kvalitetnijem informiranju o budućnosti ruralnog razvoja Hrvatske.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital