Accessibility icon

RASPJEVANI DVIGRAD – SURIANI UVOD U FESTIVAL

Objavljeno: 15. lipnja 2010. u kategoriji

Izvedbom najpoznatijih skladbi iz mjuzikla Milana Grgića i Alfija Kabilja «Jalta, Jalta!», koje su pripremili članovi obitelji Surian najavljen je u subotu međunarodni festival rane glazbe Dvigrad festival.

Nastupio je proslavljeni operni pjevač Giorgio Surian, porijeklom iz Rijeke, njegova kćer, glumica i pjevačica Leonora Surian, te sinovi koji studiraju pjevanje Giorgio Junior i Stefano, uz glasovirsku pratnju Anne Anconeli.

Bazilika svete Sofije u Dvigradu poslužila je kao odlična kulisa za program “Raspjevana obitelj Surian na putu kroz Jaltu”.

Iako je program pomalo neobičan za festival rane glazbe, privukao je veliki broj publike pa se tako želja organizatora da se na neobičan, ali efektan način popularizira Dvigrad ostvarila.

Koncert je uvertira i najava međunarodnog festivala koji sa svojim uobičajenim programom započinje 26. lipnja, također u bazilici svete Sofije, a otvorit će ga ansambl Le Parlement de Musique s programom “Musiche amorose”.

Alojzije Prosoli iz udruge Prosoli – Sveta glazba, koja je organizator Dvigrad Festivala, naglasio da je ove godine uz Ministarstvo kulture, Hrvatsku turističku zajednicu, Istarsku županiju i Općinu Kanfanar pokrovitelj i Papinski institut za crkvenu glazbu, što dokazuje ugled jedinog festivala rane glazbe u Hrvatskoj.

(Tekst preuzet iz Glasa Istre)

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital