Accessibility icon

Projekt “Vrtko – rukomet u vrtićima” i za polaznike kanfanarskog vrtića

Objavljeno: 22. siječnja 2024. u kategoriji

Od siječnja ove godine dječji vrtići Neven i Naridola zajedno sa svojim područnim odjeljenjima u Kanfanaru i Balama započeli su sa provođenjem projekta „Vrtko – rukomet u vrtićima“, uz podršku Grada Rovinj – Rovigno, općina Kanfanar i Bale, te “Ženskog rukometnog kluba Rovinj – Club dl pallamano femminile Rovigno”.

Projekt “Vrtko” je dio master plana Europske rukometne federacije (EHF) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) koji se provodi od prošle godine u vrtićima diljem Hrvatske. Prvi grad u Istarskoj županiji koji je uključen u projekt bio je Poreč, a od ove godine projektu su se priključili gradovi Rovinj, Pula i Labin uz podršku gradskih rukometnih klubova.

U projekt  je uključeno 115 djece iz pet vrtićkih mješovitih skupina dječaka i djevojčica, u dobi od 5 do 7 godina s područja grada Rovinja te općina Kanfanar i Bale. Program je potpuno besplatan za sve sudionike i provodi se u gradskim, općinskim i vrtićkim dvoranama pod stručnim vodstvom educiranih odgojitelja i kineziologa. Projekt će se provoditi do kraja 2024. godine. Cilj projekta je unaprjeđenje psihofizičkog razvoja djece s naglaskom na pokret uz metodičke vježbe s elementima rukometnog sporta.

Osim gore navedenog projekta, naš vrtić njeguje važnost kretanja i zdravog stila života, pa se već godinama provodi sportski program integriran u desetsatni program. U program su uključene skupine djece od 4. godine do polaska u školu. Aktivnosti se realiziraju pod stručnim vodstvom stručnog suradnika kineziologa. Provedbom programa nastoji se potaknuti djecu da se i u slobodno vrijeme bave sportom i uključe se u neki od sportskih klubova ili udruga. Važno je također istaknuti da je kanfanarski vrtić od prošle godine kao partner plivačkom klubu Delfin uključen i u projekt „Hrvatska pliva“ koji se provodi i tijekom ove godine na gradskom bazenu u Rovinju.

 

 

 

 

 

 

 

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital