Accessibility icon

Produljenje roka važenja iskaznica za održivu uporabu pesticida

Objavljeno: 6. travnja 2020. u kategoriji

Obavještavaju se svi vlasnici koji posjeduju iskaznice za kupnju i uporabu pesticida da se rok korištenja iskaznica, čija valjanost u narednom periodu ističe,  produžuje zbog aktualne situacije s koronavirusom.

Naime, s obzirom da obveznicima programa izobrazbe za korištenje pesticida u narednom periodu ističe rok valjanosti iskaznica, Općina Kanfanar je prije stupanja na snagu mjera predostrožnosti dogovorila održavanje dopunske izobrazbe koja je obavezna za produženje valjanosti iskaznica. No, s obzirom na novonastale okolnosti zbog kojih je onemogućeno i održavanje edukacija, ta se edukacija do završetka mjera predostrožnosti neće moći održati te se ovim putem svi vlasnici iskaznica obavještavaju da se sukladno uputi Ministarstva poljoprivrede produžuje rok valjanosti iskaznica.

Produženje valjanosti iskaznica primjenjuje se na način da se iskaznici kojoj rok valjanosti ističe u periodu nakon 20.2.2020. godine, a obveznik izobrazbe nije pohađao dopunsku izobrazbu do uvođenja mjera predostrožnosti niti mu je izdana potvrda o položenom ispitu, rok važenja administrativno produžuje na 6 mjeseci. Temeljem administrativnog produženja, iskaznice vrijede 6 mjeseci od njihova isteka valjanosti ili do isteka naređenih mjera predostrožnosti, a nakon kojih će se moći ponovno provoditi sustavi izobrazbe za obveznike, odnosno vlasnike iskaznica. Svi korisnici iskaznica kojima je u narednom razdoblju omogućeno ovo administrativno produženje roka valjanosti, dužni su položiti dopunsku izobrazbu čim se za to steknu uvjeti, odnosno kada završne aktualne mjere predostrožnosti koje između ostaloga onemogućavaju i održavanje edukacije.

Dopunsku izobrazbu Općina Kanfanar će organizirati čim se za to steknu uvjeti, odnosno po završetku mjere predostrožnosti zbog pandemije koronavirusa.

 

Privitak: Odluka Ministartva poljoprivrede o produljenju roka važenja identifikacijskih iskaznica

 

 

 

S poštovanjem.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital