Accessibility icon

Prijem za pripadnike 119. brigade HV

Objavljeno: 4. rujna 2018. u kategoriji

 

Povodom proslave 27. obljetnice formiranja 119. brigade HV, u utorak 4. rujna 2018. godine, prigodnim je programom ova obljetnica obilježena i na Rovinjštini. Građani Rovinja, Bala, Kanfanara i Žminja činili su II. bojnu ove brigade HV tijekom Domovinskog rata. 

 

Rovinjska ja Udruga veterana domovinskog rata Istarske županije – ogranak Rovinj najprije organizirala prigodnu komemoraciju na rovinjskom gradskom groblju. Nakon toga načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman upriličio je u Galeriji Malenica prijem za pripadnike 119. brigade, kojem su uz načelnikove suradnike, prisustvovali i gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga te načelnici Bala i Žminja Edi Pastrovichio i Željko Plavčić.

 

Načelnik je u pozdravnom govoru zahvalio svim pripadnicima brigade na doprinosu u Domovinskom ratu te istaknuo da su uspješno i časno odrađene sve zadaće koje je brigada tijekom rata odradila. Posebnu zahvalu uputio je pripadnicima II. bojne u kojoj je bio i velik broj stanovnika Općine Kanfanar.

 

O osnivanju i ratnom putu brigade govorio je zapovjednik brigade brigadir Marijan Mužinić, a o iskustvima II. bojne rovinjskih Fortunala govorio je dugogodišnji zapovjednik iste pukovnik Drago Pulić. 

 

Svi su govornici izrazili ponos i zadovoljstvo ulogom i doprinosom 119. brigade u Domovinskom ratu. 

 

Proslava se narednih dana nastavlja u Labinu i Puli.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital