Accessibility icon

Prijave za 4. Smotru mladog maslinovog ulja Kanfanarštine

Objavljeno: 7. studenoga 2019. u kategoriji

Općina Kanfanar i Turistička zajednica Općine Kanfanar i ove će godine, 4. put po redu, organizirati smotru mladog maslinovog ulja Kanfanarštine, na kojoj se predstavljaju kanfanarski maslinari te odabiru i nagrađuju najbolja maslinova ulja Općine Kanfanar.

Na smotri mogu sudjelovati maslinari čije se masline nalaze na području Općine Kanfanar, a prijave za sudjelovanje traju do 20.11. u 15 sati. Organizatori smotre osiguravaju besplatne kemijske i organoleptičke analize ulje, a kemijska analiza ove će godine obuhvaćati 5 parametra: slobodne masne kiseline i peroksidni broj, K270, K232 i ΔK (razlika u odnosu na prijašnje godine je što je do sada kemijska analiza obuhvaćala samo 2 parametra, odnosno slobodne masne kiseline i peroksidni broj, a uz ovih 5 parametra te dodatnu organoleptičku analizu može se zatražiti deklaracija za ulje).

Svi maslinari koji žele sudjelovati na smotri dužni su ispuniti prijavnicu za sudjelovanje te dostaviti uzorke maslinovog ulja za analizu. Prijavnice za sudjelovanje i bočice za uzorke (2 po 2,5 dcl) mogu se preuzeti u Općini Kanfanar i Turističkoj zajednici Općine Kanfanar, a prijavnice se nalaze i na internet stranicama organizatora. Smotra će se održati u subotu 7.12. u Domu mladih.

Za dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti Turističkoj zajednici Općine Kanfanar, ili putem e-maila tzo@kanfanar.hr te telefona 052/825-244.

 

PRIJAVNICA

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital