Accessibility icon

Predstavljena knjiga “Marići su selo malo”

Objavljeno: 15. lipnja 2021. u kategoriji

U nedjelju 13. lipnja u parku Buščica u Marićima predstavljena je knjiga „Marići su selo malo“, autora Sebastijana Marića.

Riječ je o zanimljivom izdanju koje obrađuje nesvakidašnju temu, odnosno razvoj sela Marići i istraživanje povijesnog aspekta porijekla stanovništva ovoga sela, njihovih prezimena itd. Posebnu vrijednost knjizi pruža detaljan prikaz genealogije svih marićanskih obitelji, a osim te teme u knjizi se mogu saznati i brojne druge zanimljivosti o ovom selu Općine Kanfanar, poput razvoja i značaja rukometa i boćanja na području sela, kratkih biografija znamenitijih stanovnika Marići, zanimljivosti o Marićanskoj fešti, tradiciji pičenja jaja za Uskrs…

Knjiga je nastajala kroz duži vremenski period s obzirom da je prikupljanje svih podataka i građe koje knjiga obuhvaća podrazumijevalo puno terenskog rada, intervjua i istraživanja, a uz Sebastijana Marića kao autora, ali i inicijatora ovog vrijednog projekta, u stvaranju knjige sudjelovali su i mnogi drugi, među kojima valja istaknuti Marka Jelenića, Antona Medena, Josipu Marić i Nataliju Boljunčić.

Tisak „marićanske monografije“ omogućila je Općina Kanfanar, a knjiga je izdana u nakladništvu Udruge Dvegrajci.

 

   

 

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital