Accessibility icon

Poziv – prikupljanje starih fotografija iz Kanfanara

Objavljeno: 26. lipnja 2024. u kategoriji

Turistička zajednica Općine Kanfanar i Udruga Dvegrajci pozivaju na uključenje u projekt digitalizacije starih fotografija iz Kanfanara. Cilj projekta je sačuvati uspomene iz nekadašnjih vremena koje su zabilježene na starim fotografijama te prezentirati ih putem digitalnih kanala i izložbi, kako bismo se u ovo moderno doba bolje upoznali s nekadašnjim izgledom Općine Kanfanar, ali i tradicijskim običajima.

Svi koji se žele uključiti u projekt mole se da donesu stare fotografije nastale u Kanfanaru u turističku zajednicu, gdje će se iste skenirati i odmah vratiti vlasniku. Također, fotografije se mogu dostaviti i na e-mail adresu tzo@kanfanar.hr, uz glavne informacije o fotografiji (iz koje je godine, što predstavlja…)

Također, najzanimljivije 22 fotografije bit će odabrane za izložbu povodom ovogodišnje Jakovlje, a u izbor fotografija za izložbu na Jakovlji ulaze sve fotografije koje se zaprime najkasnije do 10.7.2024. godine.

Tematika fotografija može biti raznolika: mjesta, ljudi, važni događaji, tradicija… sve ono što vlasnik fotografije smatra zanimljivim sa sačuvati, uz napomenu da je fotografija nastala u Kanfanaru.

Dopuštanjem skeniranja fotografije, vlasnik ujedno dopušta korištenje digitalne verzije fotografije Turističkoj zajednici Općine Kanfanar i Udruzi Dvegrajci za objavu na internet stranicmama, društvenim mrežama te ostale promotivne, informativne i edukativne svrhe.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital