Accessibility icon

Potpisan ugovor za financiranje dodatnog tima Hitne medicinske pomoći

Objavljeno: 9. lipnja 2022. u kategoriji

Općinski načelnik Sandro Jurman potpisao je danas Ugovor o financiranju dodatnog zapošljavanja radnika Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, zajedno s gradonačelnikom Grada Rovinj-Rovigno Markom Paliagom te načelnicima Općine Bale-Valle Edijem Pastrovicchiom i Općine Žminj Željkom Plavčićem.

Ovim se ugovorom na razini navedenih općina i grada Rovinja osiguravaju financijska sredstva za rad dodatnog tima T2 kroz 24 sata u ljetnim mjesecima, od 1. lipnja do 30. rujna, a ukupan iznos financiranja dodatnog tima iznosit će 449.600,00 kuna.

Osim navedenog ugovora, potpisan je i Ugovor o najmu stana za potrebe smještaja doktorice Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu koja će raditi u rovinjskoj ispostavi, a ove su aktivnosti nastavak preko deset godina duge suradnje ovih jedinica lokalne samouprave kojom se doprinosi osiguravanju nadstandarda rovinjske Hitne medicinske pomoći te time omogućuje dodatnu zaštitu i bolju uslugu ponajprije građanima, ali i mnogobrojnim gostima tijekom ljetnih mjeseci, obzirom da je zbog veće koncentracije turista potreban i veći broj intervencija.

Naime, kako je naglasila ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić važeći standard u zdravstvu propisan od strane Ministarstva nedostatan je i tijekom zimskih mjeseci, a tim više tijekom ljeta kada na ovom području boravi i velik broj gosti. Zahvaljujući financiranju rada dodatnog tima, područje Rovinjštine je u svakom trenutku pokriveno uslugom hitne medicine, a gradonačelnik Rovinja te načelnici Bala, Kanfanara i Žminja složili su se kako kad je riječ o sustavnoj zaštiti stanovnika i gostiju te kako će i dalje nastaviti surađivati te sudjelovati u ovoj i ostalim aktivnostima preusmjerenim na adekvatnu njegu i zdravstvenu skrb na svom području.

Uz navedeno, Općina Kanfanar sufinancira i tijekom cijele godine organizaciju hitne medicinske pomoći iznad propisanog standarda.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital