Accessibility icon

Potpisan Sporazum o sufinanciranju dodatnog tima Hitne pomoći za područje Rovinjštine

Objavljeno: 9. srpnja 2020. u kategoriji

Gradonačelnik Grada Rovinja, te načelnici općina Kanfanar, Bale i Žminj, potpisali su s Nastavnim zavodom za hitnu medicinu Istarske županije Sporazum o sufinanciranju 8-satnog tima T2 za područje Rovinjštine.

Time će se u periodu od 01.07.2020. do 31.08.2020 osigurati sustavna zaštita kako  stanovništva, tako i njihovih gostiju.

Ukupan iznos sufinanciranja iznosi 70.000,00 kuna, a udio pojedine jedinice lokalne samouprave u sufinanciranju određuje se po broju stanovnika.

Ovo nije jedini doprinos Općine Kanfanar boljoj zdravstvenoj skrbi na Rovinjštini i Istri uopće. Naime Općina Kanfanar je s Istarskom županijom, Nastavnim zavodom za hitnu medicinu i Istarskim domovima zdravlja potpisala i Ugovor o sufinanciranju hitne medicinske pomoći iznad standarda tijekom 2020. Godine, a osim toga sufinancirana je i nabavu novog vozila za hitnu medicinsku službu u Rovinju.

Valja napomenuti kako Grad Rovinj i Općine Bale, Kanfanar i Žminj podmiruju i troškove smještaja dvoje liječnika hitne medicine u iznosu od 5.500 mjesečno tijekom cijele godine, a Općina Kanfanar sufinancira i uslugu vađenja krvi u ambulanti Kanfanar

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital