Accessibility icon

Poljski veleposlanik posjetio Kanfanar

Objavljeno: 4. studenoga 2015. u kategoriji

 

Veleposlanik Republike Poljske u Hrvatskoj Maciej Szymanski je, u srijedu 03. studenog, sa suradnicima boravio u Istri. Domaćin posjete bila je predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić. U sklopu posjete Istri poljska je delegacija značajan dio vremena provela u Općini Kanfanar, posjetivši dvije uspješne tvrtke, i to Istragrafiku u našoj industrijskoj zoni i Esel u Kurilima. Za boravka u Općini Kanfanar zajedno sa poljskim gostima i predsjednicom HGK – ŽK Pula u posjeti gospodarstvenicima bio je i načelnik Sandro Jurman. Načelnik je visoke goste upoznao sa Općinom Kanfanar naglasivši njezin gospodarski, prometni, ali i povijesni i kulturni značaj. 

 

Prvi domaćin poljskom veleposlaniku bio je direktor Istragrafike Enis Kancelir koji je goste proveo kroz cijeli proizvodni proces u tvornice, te upoznao goste sa radom Istragrafike. Poljski gosti raspitivali su se o mogućnostima suradnje sa poljskim gospodarstvom. 

 

Drugi domaćin bila je obitelj Stranić koja je predstavila svoju obiteljsku tvrtku Esel. Esel je nedavno započeo poslovnu suradnju i sa poljskim partnerima pa su gosti u razgovoru iznijeli mogućnosti za povećanjem ove suradnje.

 

Nakon Kanfanara Njegova Ekselencija Szymanski je boravio u Rovinju gdje je otvorio vlastitu izložbu fotografija.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital