Accessibility icon

Otvorenje 18. Dvigrad festivala uz renomirane talijanske ansamble

Objavljeno: 4. kolovoza 2020. u kategoriji

Dvigrad festival, međunarodni festival rane glazbe, započet će ovog tjedna po osamnaesti put dvama koncertima u kanfanarskoj župnoj crkvi, a potom nastaviti koncertima u rujnu.

U petak 7.8. s početkom u 16:30 sati Kanfanaru u goste stiže talijanski ansambl „Centotrecento“ koji će koncertom „Sacra spina“ reinterpretirati talijansku galzbu trecenta. Riječ je o renomiranom ansamblu koji nastupa na najznačajnijim festivalima Europe i iza sebe ima više nosača zvuka, a koncertom u crkvi Sv. Silvestra u Kanfanaru predstavit će glazbu koja tematski evocira motive Kristove muke, i to kroz pjesme utemeljene na srednjovjekovnoj usmenoj predaji kojima se opisuju simboli Muke.

Već u subotu 8.8. na istom će se mjestu održati i drugi koncert Festivala, „Volgi gli ochi“ s početkom u  19:30 sati, a ozračje s kraja srednjega vijeka glazbom će prenijeti poznati talijanski sastav „Anonima Frottolisti“, i to uz flautu, orgulje, violu…

Glazbi iz susjedne Italije srednom rujna pridružit će se i hrvatska glazbena djela i to u drugom dijelu Dvigrad festivala koji se priprema za rujan, ovisno o razvoju epidemiološke situacije.

Ulazi na sve programe Dvigrad festivala su slobodni, a koncerti se održavaju pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i uz potporu Ministarstva kulture, Istarske županije i Općine Kanfanar.

 

PROGRAM DVIGRAD FESTIVALA 7.8.2020.

PROGRAM DVIGRAD FESTIVALA 8.8.2020.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital