Accessibility icon

Otvoren novouređeni prostor Turističke zajednice Općine Kanfanar

Objavljeno: 5. lipnja 2018. u kategoriji

 

U subotu 2. lipnja i službeno je otvoren novouređen prostor kanfanarske turističke zajednice u kojemu će turisti sada u ugodnijem i tematski uređenom interijeru moći saznati sve što ih zanima o turističkoj ponudi naše općine. Prostor se nalazi na adresi Trg Marka Zeljka 3, u dosadašnjem zajedničkom uredu Turističke zajednice i Limske drage d.o.o.. Limska draga d.o.o. od sada ima ured u prizemlju zgrade općinske uprave na adresi Trg Marka Zeljka 6.

 

Pri uređenju prostora nit vodilja u dizajnu interijera bila je implementacija za Općinu Kanfanar prepoznatljivih obilježja, pa se tako u podu nalazi kanfanarski kamen, namještaj prati boje logotipa turističke zajednice, zidove krase fotografije iz zraka poznatih lokacija u Općini, a u pozadini info pulta predstavljeni su i lokalni proizvodi – fuži, vina, maslinovo ulje…

 

Tijekom otvaranja, općinski načelnik i predsjednik Turističke zajednice Općine Kanfanar Sandro Jurman rekao je kako je uređenje ovog prostora bio jedan od prioritetnijih projekata ove godine, za što su Općina Kanfanar i turistička zajednica uložili ukupno oko 80.000,00 kuna. Nakon niza građevinskih i radova uređenja interijera, u osvježenom će ruhu turistička zajednica sada svojim sve brojnijim turistima pružati ljepši prvi dojam destinacije, ali i motivirati ih na istraživanje ovog područja. 

 

Optimizam bude i brojke prema kojima je do konca svibnja ove godine ostvareno gotovo 40% više turističkih dolazaka i 30% više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prema riječima djelatnice turističke zajednice Ivane Maružin područje Općine Kanfanar bilježi sve bolje rezultate u pred i posezoni, a kako bi se prilagodili potrebama turista koji u Istru dolaze u to doba godine, u općini se nastoji podići kvaliteta resursa za aktivni odmor kao sve popularnijeg selektivnog oblika turizma. Do kraja godine planirana je realizacija još nekoliko značajnijih projekata iz područja turizma, a koji su za sufinanciranje kandidirani na natječaj Hrvatske turističke zajednice, poput postavljanja turističke signalizacije, uređenja izletišta Kašteljir, uređenja penjališta Dvigrad, umrežavanje pješačkih staza sa stazama susjednih općina…

 

Preseljenjem u novouređeni prostor TZO Kanfanar krenula je sa ljetnim radnim vremenom te radi sve dane u tjednu, i to od ponedjeljka do petka od 8,00 do 15,00 sati, subotom od 10,00 do 13,00 i nedjeljom od 10,00 do 12,00 sati.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital