Accessibility icon

Osnovana Lokalna akcijska grupa Rovinjštine

Objavljeno: 4. srpnja 2013. u kategoriji

 

Nakon višemjesečnih priprema i nekoliko radionica u organizaciji AZRRI-ja i Grada Rovinja te Općina Bale, Kanfanar i Žminj, u utorak 2. srpnja održana je osnivačka i izborna skupština Lokalne akcijske grupe Rovinjštine. Pozivu organizacijskog odbora odazvalo se stotinjak budućih članova te predstavnici osnivača – Grada Rovinja i općina Bale, Kanfanar i Žminj. Predstavnik AZRRI-ja Igor Jurčić obrazložio je ciljeve osnivanja ove udruge koju čine jedinice lokalne samouprave, poduzeća, udruge, poljoprivrednici, ribari, obrtnici, iznajmljivači soba i apartmana i drugi, naglasivši da će se na taj način, uz pomoć sredstava Europske unije, ubrzati razvoj ruralnih područja i realizirati mnogi vrijedni projekti.

U našoj zemlji je već osnovano pedesetak LAG-ova, a u Istri će ih biti sedam, bez Pule koja se ne ubraja u ruralno područje. Slijedi izrada Lokalne razvojne strategija LAG Rovinjštine, a nakon toga i kandidiranje za financijska sredstva Fonda za ruralni razvoj EU preko našeg nadležnog ministarstva. LAG bi ukoliko zadovolji uvjete natječaja mogao dobiti 450.000 kuna u ovoj godini. Koliko će ubuduće uspjeti dobiti sredstava ovisit će o programima i projektima članova LAG-a.

Na osnivačkoj skupštini LAG-a Rovinjštine za predsjednicu je izabrana Martina Čekić Hek iz Grada Rovinja a za dopredsjednika je izabran Željko Plavčić iz Općine Žminj. Izabran je i Upravni odbor od 9 članova, u kojem je član ispred Općine Kanfanar pročelnik Emanuel Červar, te Nadzorni odbor LAG-a u kojem je načelnik Sandro Jurman. Na skupštini je usvojen Satut LAG Rovinjštine i donesena Odluka o pokretanju postupka za upis u Registar udruga. Pošto slijedi ubrzani posao oko izrade Lokalne razvojne strategije, zainteresirani članovi udruge i ostali građani mogu se sa svojim pitanjima, prijedlozima i sugestijama javiti predstavnicima LAG-a u Rovinju, Balama, Kanfanaru i Žminju.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital