Accessibility icon

Održavanje ekološke akcije sakupljanja otpada na području Općine Kanfanar u subotu 28/03/2009

Objavljeno: 25. ožujka 2009. u kategoriji

Na temelju članka 30. Statuta Općine Kanfanar, Općinsko poglavarstvo Općine Kanfanar održanoj na svojoj sjednici dana 19. ožujka 2009. godine donijelo je slijedeći

 

ZAKLJUČAK

o održavanju ekološke akcije sakupljanja otpada na području Općine Kanfanar

Općina Kanfanar svake godine organizira ekološku akciju sakupljanja otpada sa ciljem uređenja naselja Općine. Uređenja naselja Općine spada u samoupravni djelokrug Općine što je predviđeno čl. 9. Statuta Općine Kanfanar.

Za ovogodišnju akciju predviđa se prikupljanje metalnog i plastičnog otpada na području svih naselja Općine.
Predviđeni datum akcije je subota 28. ožujka 2009. Prikupljeni otpad će se odvajati na metalni otpad i otpad od plastike. Metalni otpad će se odvajati na posebno definiranu površinu.
Plastični otpad će se sakupljati u plastične vreće i odlagati na posebno definiranu površinu. Od građevinskog otpada će se izvršiti popis lokacija te odrediti način sanacije površina.

Za deponije Maklavun i Kanfanar predlaže se uređenje na slijedeći način:
Na dan akcije 28. ožujka (subota) na okolnim površinama deponija sakupiti će se u vreće plastični otpad i odložiti na posebno određenim površinama. Isto vrijedi za metalni otpad.
Nakon čišćenja okolnih površina deponija strojem će se površine očistiti od građevinskog i preostalog otpada, a taj otpad će odložiti na prostoru deponija. Očišćene okolne površine će se prekriti zemljom ili jalovinom.
Sakupljeni metalni otpad će zbrinuti jedne od poduzeća za zbrinjavanje otpada (“Metis” ili “Jadranmetal”), a plastični otpad u vrećama će odvesti “Komunalni servis” iz Rovinja.
Kod akcije čišćenja potrebno je predvidjeti sredstva prijevoza traktorima na određene lokacije. Traktori će se kao i svake godine do sada nabaviti od mještana. Svaki traktor koji sudjeluje u akciji imati će pokriće troškova goriva sa 20 litara nafte.

Okupljanje građana na dan akcije biti će u 7,30 sati.
Mjesta okupljanja će definirati sami mještani zajedno sa predstavnicima Općine.

Prije početka akcije svi sudionici će dobiti zaštitne rukavice i plastične vreće. U akciju osim građana je potrebno uključiti i Udruge Općine – korisnike Proračuna, djelatnici JUO i članovi Poglavarstva Općine Kanfanar. Sve Udruge o akciji trebaju biti pismeno obavještene.

Obavijest o akciji postaviti po svim oglasnim pločama.
Obavijest o akciji dostaviti na sva domaćinstva Općine.

Predviđeno vrijeme akcije od 8,00 – 12,00 sati.

Od 12,00 – 13,00 sati zajedničko druženje.

Sredstva za osvježenje tokom akcije i druženje predvidjeti Proračunom cca za 100 osoba.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital