Accessibility icon

Održana komemoracija u Okretima i na Morozoli

Objavljeno: 12. listopada 2023. u kategoriji

Predstavnici Općine Kanfanar i Saveza antifašističkih boraca i antifaštista Istre danas su održali komemoraciju kod spomen-obilježja u selu Okreti i na lokalitetu Morozola.

Nakon što su položeni vijenci, predsjednica Općinskog vijeća osvrnula se na značaj Morozole, kao lokacije koja je služila kao vojna pozadinska stanica, prihvatni centar iz kojeg se odlazilo u partizane te bolnica, odnosno lječilište za ranjene. Obraćajući se prisutnima, istaknula je kako je važno nastaviti održavati tradiciju održavanja komemoracija kod spomen-obilježja, kojih na području Općine Kanfanar ima više, jer se na taj način odaje počast stradalima, zahvalnost svima koji su se bili spremni žrtvovati za svoje sumještane i narod te se takva poruka prenosi i na mlađe generacije.

S time se složio i Branko Oplanić koji je ispred Saveza antifašističkih boraca i antifašista Istre rekao kako se ne smije dopustiti da se povijest zaboravi te podsjetio i na druge lokacije na kojima se održavaju komemoracije. Uz zahvalu Općini Kanfanar na kontinuiranoj podršci, pozvao je prisutne da nastavimo čuvati svoju povijest i njegovati naše vrijednosti.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital