Accessibility icon

Održan prijem kod načelnika za Saru Marić

Objavljeno: 10. travnja 2024. u kategoriji

U općinskoj vijećnici Općine Kanfanar danas je održan svečani prijem kod načelnika Sandra Jurmana za uspješnu mladu paraatletičarku iz Kanfanara, Saru Marić.

Naime, iako joj je samo 13 godina, Sara Marić već je postigla vrlo značajne rezultate u paraatletici, među kojima posebno treba naglasiti da je nositeljica čak pet državnih rekorda.

Sara Marić atletikom se bavi od 2018. godine, a trenira u Atletskom klubu osoba s invaliditetom „Spektar“ iz Pule, dok dodatno odlazi i na individualne treninge u Rovinj. Posebno uspješna bila joj je 2023. godina, kada je proglašena najuspješnijom juniorkom Hrvatske paraatletske lige na Međunarodnom paraatletskom mitingu Zagreb Open 2023. Te je godine u srpnju oborila državni rekord u utrci na 200 m s rezultatom od 30.20 (-0,9), a zatim i državni rekord u kategoriji T47 u skoku u dalj s 4.46 m (+0,7), u utrci na 100 m s 14.13 (-0,3) te u skoku u vis s preskočenih 1.40 m, a rekord drži i za utrku na 400 m.

I ova je godina krenula priznanjima, pa je Sara tako na nedavno održanoj svečanosti „Dan istarskog sporta“ u Umagu proglašena najuspješnijom sportašicom s invaliditetom za Istru za 2023. godinu.

Povodom nedavnih uspjeha i svega do sad postignutog, za Saru Marić općinski je načelnik Sandro Jurman upriličio prijem na kojemu je uz Saru bio i njezin otac Nikola te trener Ivan Radešić.

Sara je s načelnikom podijelila svoja iskustva i dojmove te rekla kako ne namjerava stati, a trener smatra kako ima i velik potencijal za Olimpijske igre. U ugodnom razgovoru razmatralo se i na koje načine se paraatletičarima može pomoći i s kojim se izazovima suočavaju, a načelnik je izrazio spremnost da Općina Kanfanar pomogne klubu i sportašima kada im to bude potrebno.

Također, načelnik je čestitao Sari na svim dosadašnjim uspjesima te pohvalio njezinu predanost i odlučnost, istaknuvši kako će joj Općina Kanfanar uvijek biti prijatelj i partner na tom putu. U Općini Kanfanar brojne su mlade i starije osobe postigle vrlo značajne sportske rezultate, pa raduje znati da će se Kanfanar kao sportska sredina nastaviti afirmirati i kroz nove, mlade snage, u novim disciplinama. Sari Marić čestitamo na postignućima i želimo da i nadalje postiže odlične rezultate!

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital