Accessibility icon

Objavljen javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Objavljeno: 5. svibnja 2015. u kategoriji

Obavještavamo građane zainteresirane za korištenje mjera za poboljšanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća, da je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio 30. travnja 2015. javni poziv fizičkim osobama za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća. 

 

Jedna od ključnih promjena u provedbi programa u odnosu na  prošlu godinu je ta da se na javni poziv mogu javiti svi građani koji zadovoljavaju uvjete propisane javnim pozivom, neovisno o tome u kojoj se jedinici lokalne samouprave nalaze, a prijava se šalje direktno u Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Izmjenama programa izmijenila se i definicija obiteljske kuće te se sada za sufinanciranje mogu prijaviti kuće s najviše 3 stambene jedinice ili građevinske bruto površine do 600 m2 s više od 50% bruto podne površine namjenjeno stanovanju. Izmjenama je usvojeno i ukidanje izrade glavnog projekta za sve mjere osim za ugradnju sustava s fotonaponskim pretvaračima, što bi trebalo pojednostaviti procedure i smanjiti troškove građanima. Biti će potrebno napraviti energetski pregled prije početka radova i nabaviti energetski certifikat po njihovom završetku. Izradu energetskog pregleda mora se zatražiti od ovlaštenih certifikatora s popisa koji je objavljen uz Javni poziv, a njihov trošak u potpunosti snosi Fond. Ukinut je i sustav bodovanja te se tako građani mogu prijaviti za jednu ili više mjera, a prijave se zaprimaju i obrađuju po redosljedu zaprimanja. Imajući u vidu iskorištavanje sredstva za maksimalno četiri mjere moguće je dobiti od maksimalno 84.000,00 kuna (40%) do 168.000,00 kuna (80%) za jednu obiteljsku kuću.

 

Na web stranicama Fonda www.fzoeu.hr objavljen je natječaj i popis ovlaštenih certifikatora koji sudjeluju u programu za svaku pojedinu županiju. 

 

Dodatne informacije, bez obzira što se natječaj ne provodi putem općina i gradova, možete dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu općine Kanfanar ili putem telefona 052/825-003. 

 

U rubrici “Dokumenti za download” možete skinuti VODIČ “Kako do sredstava za energetsku obnovu kuća”

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital