Accessibility icon

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Objavljeno: 18. studenoga 2022. u kategoriji

Paljenjem svijeća kod spomen-ploče u parku kod Place u Kanfanaru, općinski načelnik, članovi Općinskoga vijeća i kanfanarski župnik obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U spomen na stradale u Vukovaru te sve poginule tijekom Domovinskog rata, načelnik Sandro Jurman i predsjednica Općinskog vijeća Ivana Maružin zapalili su svijeće pored spomen-ploče, a potom je minutom šutnje i odana počast žrtvama. O značaju ovog državnog blagdana govorili su načelnik i župnik Joško Listeš, koji su se prisjetili i osobnih trenutaka na ovaj dan, kada je 1991. godine pao grad Vukovar, a u Škabrnji je počinjen pokolj, te izrazili nadu da buduće generacije neće svjedočiti takvim tragičnim događajima i ratovima.

Bitka za Vukovar, u kojoj je sudjelovalo oko 1800 branitelja, započela je 25. kolovoza, a završila 18. studenoga 1991. Do tragičnog sloma obrane grada poginule su 1624, a ranjeno više od 2500 osoba. Uz žrtvu Vukovara, na ovaj se dan prisjećamo i pokolja 43 hrvatska civila u Škabrnji koji su  počinili pripadnici JNA-a i srpski pobunjenici.

   

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital