Accessibility icon

Obavijesti o privremenoj regulaciji prometa na D303

Objavljeno: 7. prosinca 2016. u kategoriji

 

Ovim putem obavještavamo Vas o zatvaranju za sav promet dijela državne ceste D303 na dionici od Rovinjskog Sela do raskrižja s državnom cestom D75 (skretanje za Limski kanal), od 08.12.2016. do 24.12.2016., a u svrhu izvođenja radova ojačanja kolničke konstrukcije postupkom reciklaže. Radovi će se izvoditi u cjelokupnoj širini ceste zbog dimenzija stroja za izvođenje reciklaže kolničke konstrukcije te je zbog toga nužno cestu zatvoriti za sav promet. Sa ciljem da Vas što kvalitetnije informiramo o planiranom režimu prometa te kako biste u navedenom razdoblju imali što manje poteškoća u svakodnevnom funkcioniranju, dostavljamo Vam sve prikupljene informacije od strane investitora (Hrvatske ceste) i izvođača (Cesta d.o.o. Pula) kao i autobusnih prijevoznika (Autotrans i Brioni Pula).

 

Privremena regulacija prometa

Izvođač radova će u četvrtak 08. prosinca postaviti znakove za privremenu regulaciju prometa na određenim raskrižjima nakon čega počinje privremeni režim prometa. Obilazan pravac prometovanja je preko Bala.

 

Pristup naseljima Šorići i Putini

Mještanima naselja Šorići i Putini omogućavati će se pristup kućama preko gradilišta odnosno preko zatvorene ceste, ali samo osobnim automobilom (teretnim vozilima neće biti omogućen pristup dok god se ne postavi prvi sloj asfalta). Poteškoće u pristupu stvarati će stroj za reciklažu koji zbog svoje širine pri radu blokira cijelu širine ceste. Stoga Vam sugeriramo da vodite računa o položaju rada navedenog stroja kako biste znali da li će Vam pristup biti moguć iz smjera Rovinjskog sela ili smjera Brajkovići. Prema informacijama izvođača radova sa radovima recikliranja započeti će se u subotu 10. prosinca iz smjera Rovinjskog sela. Stroj dnevno uspije reciklirati dionicu od cca 400 metara. Radovi recikliranja izvoditi će se sve dane uključujući i subotu i nedjelju, kako bi se radovi i nužno zatvaranje ceste što prije dovršili. 

 

Autobusni prijevoz za učenike OŠ Petra Studenca

Autobusni prijevoz za učenike Osnovne škole Petra Studenca na relaciji Putini – Brajkovići – Kanfanar i natrag biti će organiziran sukladno postignutom dogovoru sa prijevoznikom Brioni Pula uz suglasnost roditelja na način da će se vršiti prijevoz kombijem od Putini do Brajkovići gdje će se presjedati u autobus (koji će se nalaziti kod škole Sošići) te dalje prevoziti do Kanfanara i obrnuto. Vozni red ujutro će biti pomaknut za 10 minuta ranije. Detaljne informacije moguće je dobiti i u OŠ Petra Studenca na telefon 052/825-022.

 

Autobusni prijevoz redovnim linijama i prijevoz srednjoškolaca

Autobusni prijevoz redovnih autobusnih linija (kojeg koriste učenici srednjih škola) odvijati će se zaobilaznim pravcem preko Bala  Autobusi će putnike iz područja Kontrade ukrcavati i iskrcavati na autobusnim stajalištima na benzinskoj pumpi u Brajkovićima. Vozni red za autobuse prema Rovinju (važno za sve srednjoškolce iz Općine Kanfanar) kojima putuju srednjoškolci pomaknuti će se za 10 minuta ranije, dok će dolasci biti 10 minuta kasniji od dosadašnjeg voznog reda. Posebne autobusne linije prometovati će na relaciji Rovinjsko selo – Rovinj prema dosadašnjem voznom redu koje ukoliko Vam to mogućnosti dozvoljavaju također možete koristiti. Autobusne linije koje koriste srednjoškolci za Pazin također će za ukrcavanje i iskrcavanje putnika za područje Kontrade koristiti autobusna  stajališta kod benzinske pumpe u Brajkovićima s tima da će polazak biti kasniji za 10 minuta od dosadašnjeg voznog reda. Detaljnije informacije o voznom redu autobusa moguće je dobiti i Autobusnom kolodvoru u Rovinju te od prijevoznika (Autotrans Rijeka) na telefon 060/333-111.

 

NAPOMENA: Još u četvrtak 08. prosinca u jutarnjem polasku za školu autobusni prijevoz odvijati će se uobičajeno kroz Putine prema dosadašnjem voznom redu dok će za povratak vrijediti privremeno preusmjeravanje sa kojima smo Vas upoznali.

 

Molimo sve sudionike u prometu za razumijevanje i strpljenje u ovom periodu u kojem je cestu nužno zatvoriti za promet, te Vam u slučaju poteškoća stojimo na raspolaganju za sve informacije kojima raspolažemo te eventualno za potrebnu komunikaciju prema ostalim subjektima važnima za provođenje ovog zahvata.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital