Accessibility icon

Sufinanciranje troškova prijevoza i smještaja u učeničkim domovima učenicima srednjih škola

Objavljeno: 28. kolovoza 2023. u kategoriji

Redoviti učenici srednjih škola iz Općine Kanfanar će i nadalje putovati besplatno u svoje škole. Naime, Općina Kanfanar nastavlja s programom sufinanciranja putnih troškova srednjoškolaca i u školskoj godini 2023./2024.

Nakon odluke Vlade RH o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2023./2024., prema kojoj će Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurati sredstva za 75% troškova mjesečnih karti, odlukom općinskog načelnika Općina Kanfanar financirat će preostalih 25% troškova mjesečne karte, ili više, do podmirenja punog iznosa iste.

Za ostvarenje prava na sufinanciranje javnog prijevoza učenici moraju prije izrade mjesečnih karata u Jedinstveni upravni odjel Općine Kanfanar dostaviti zamolbu, potvrdu o redovitom upisu u srednju školu i uvjerenje o prebivalištu.

Također, srednjoškolcima koji su smješteni u učeničkim domovima Općina Kanfanar će sufinancirati smještaj u iznosu od 1/3 mjesečne opskrbnine. Za ostvarenje ovog prava učenici trebaju podnijeti zamolbu Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kanfanar te uz nju priložiti: ugovor o smještaju u učenički dom, potvrdu o upisu u školsku godinu 2023./2024., potvrdu o prebivalištu, potvrdu o prijavi boravišta te žiro račun za isplatu iznosa sufinanciranja.

Za ovu namjenu osigurano je 20.000,00 eura u općinskom proračunu.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital