Accessibility icon

Novo šumsko vozilo za Javnu vatrogasnu postrojbu Rovinj-Rovigno

Objavljeno: 13. srpnja 2021. u kategoriji

U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Rovinj-Rovigno je danas održana primopredaja prvog od četiri vozila ukupne vrijednosti 11.800.000 kuna koje će ove godine osigurati Grad Rovinj-Rovigno i općine Bale, Kanfanar  i Žminj, a sve kako bi se osigurali što kvalitetniji i efikasniji uvjeti kod intervencija.

Riječ je o teškom šumskom vozilu Mercedes-Benz Unimog U5000, inače najboljem modelu šumskog vozila trenutno na tržištu sa zapremninom vode od 5500 litara, srednje i visokotlačnom pumpom te ugrađenim sklopivim bacačem i dva vitla brze navale specijalno konstruirana za gašenje požara otvorenog prostora.

Primopredaji su prisustvovali gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno te načelnici općina Bale, Kanfanar i Žminj. Tom im je prilikom na konstantnom ulaganju u zaštiti građana iskreno zahvalio zapovjednik JVP Rovinj-Rovigno Evilijano Gašpić koji je također pohvalio dugogodišnju suradnju te podršku radu postrojbe od strane jedinica lokalne samouprave.

U planu je i nabava novih triju vatrogasnih vozila, odnosno auto platforme visine 22  metra, teškog tehničkog vozila s kranom i malog navalnog vozila kapaciteta 3000 l vode za potrebe starogradske jezgre.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital