Accessibility icon

Maškare ča mogu maškare

Objavljeno: 12. veljače 2013. u kategoriji

 

Zadnji dani maškara obilježeni su aktivno i u Općini Kanfanar i to u tri različite organizacije.

Već tradicionalno, devetu godinu za redom, u nedjelju su cijeli dan bile aktivne Maškare u Kontradi. Već na okupljanju u 9,00 ujutro bilo je vidljivo da je ovogodišnja tema kontražanskih maškara, a to je bilo MORE, potaknula razne ideje pa je tu bilo mornara, ribara, spasioca, gusaara, turista, Popaja, zlatnih ribica… Sa četiri specijalna vozila i to barkom na suhi pogon, baywatch vozilom, neizbježnim lučkim barom i pokretnom kuhinjom krenulo se po ustaljenom običaju u obilazak svih sela u Kontradi: najprije u Putine, pa Šoriće gdje je priređen doručak, zatim Kurile, Pilkoviće i Brajkoviće gdje su maškare ručale, i onda Matohance, Sošiće, Žuntiće i Bubane. Nakon obilaska Kontrade druženje je nastavljeno na kaželu uz fritu sa kobasicami i tekuće delicije. Više od sedamdeset maškara sjajna su najava za desete jubilarne Maškare u Kontradi slijedeće godine. Spaljivanje Pusta upriličiti će se u srijedu pred večer na Maklavunu.

U ponedjeljak su maškare obilježili i polaznici kanfanarskog vrtića. U Domu mladih organizirano je druženje i igra pod maskama najmlađih, njihovih roditelja i „teta“ iz vrtića. Iako im vremenske prilike nisu bile naklonjene, na dječjem maskenbalu se okupilo dvadesetak djece u društvu roditelja, koji su uz igru, fritule i čaj proveli lijepo popodne. Valja napomenuti da su djeca iz obje skupine našeg vrtića sudjelovala i na maškaranoj povorci u Rovinju, održanoj u subotu.

U utorak, na dan Pusta, maškarana zabava organizirana je u našoj osnovnoj školi u školskoj dvorani, i to za sve učenike. Bezbroj maškaranih likova, silno veselje i vika, zabava uz muziku, jasno su pokazivali inventivnost naših učenika u maskiranju, ali i njihov interes za maškare. Najoriginalnije, najveselije i najstrašnije maškare su i nagrađene. Na kraju je spaljen i Pust koji je bio krivac za sve loše ocjene u proteklom razdoblju. Okrijepa uz fritule za sve maškare dodatno je razveselila naše maškarane školarce.

I na kraju možemo zaključiti da u Općini Kanfanar ima dovoljno maškaranih grupa i aktivnosti, te da ih je slijedeće godine potrebno objediniti u jednu centralnu maškaranu manifestaciju.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital