Accessibility icon

Kreće Dječji tjedan u Općini Kanfanar

Objavljeno: 2. listopada 2023. u kategoriji

Općina Kanfanar, u suradnji s Društvom Naša djeca Kanfanar, i ove će godine prigodnim programima i aktivnostima obilježiti Dječji tjedan, koji se u cijeloj zemlji održava od 2. do 8. listopada. Svakodnevne aktivnosti za djecu popunit će ovaj tjedan, kao što to Općina Kanfanar tradicionalno čini i svakog prvog tjedna u listopadu počevši od 2016. godine kada je stekla status “Općina prijatelj djece”, kao prva općina u Istri s takvim statusom.

 

Programi za djecu počeli su već u ponedjeljak kada se u vrtiću održala predstava “Maca papučarica”, u izvedbi Udruge Birikina. Malo starija djeca, učenici od 1. do 4. razreda kanfanarske osnovne škole, istovremeno su uživala u predstavi “Pčelica Maja” Teatra Naranče.

U utorak 3.10. polaznike vrtića posjetit će predstavnici općine koji će darivat mališane, kao i učenike prvih razreda osnovne škole te im na taj način poželjeti dobrodošlicu u vrtić, odnosno u školske klupe. Istoga dana, za djecu iz vrtića organizirana će biti i edukativna šetnja Kanfanarom s ciljem boljeg upoznavanja svoga kraja, a u Parku istarskog vola bit će pripremljene i zanimljive dječje igre.

Program Dječjeg tjedna u srijedu 4.10. održat će se u Dvigradu, gdje sve željne učenja povijesti Kanfanarštine na zabavan i nesvakidašnji način očekuje zanimljiva interaktivna tura Dvigradom u izvedbi Istra Inspirita, tijekom koje će se moći saznati sve tajne ovog magičnog grada te naučiti o njegovim mitovima i legendama. Tura počinje u 18 sati.

Sljedećeg dana, u četvrtak 5.10. djeca iz vrtića posjetit će Paleo park u Balama te prošetati ovim mjestom, dok je popodne rezervirano za turu brodom Limskim zaljevom za djecu i roditelje, s početkom u 17 sati.

U petak 6.10. na redu je novi izlet za djecu, ovog puta u Rovinj, gdje mališane očekuje i kino-projekcija animiranog filma “Baltazar”. Popodnevni program petka održat će se kod Doma mladih u Kanfanaru, gdje je na redu posebno atraktivna kreativno-likovna radionica tijekom koje će se oslikavati limske kamenice. Od školjki nadaleko poznatih “oštriga” iz Lima izrađivat će se umjetnička djela i uporabni predmeti, a sve će biti popraćeno i dodatnim animacijskim programima – igrama, prikazivanjem animiranog filma itd.

Brojnim programima koji slijede obilježit će se Dječji tjedan u Općini Kanfanar, vodeći se motom “Ljubav djeci prije svega”.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital