Accessibility icon

Konstituirano Općinsko vijeće

Objavljeno: 13. lipnja 2017. u kategoriji

 

U vijećnici Općine Kanfanar 12. lipnja održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Kanfanar. Temeljem ovlaštenja predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji za otvaranje konstituirajuće sjednice ovlašten je bio Milan Sekušak, koji je sjednicu vodio do utvrđivanja člana Općinskog vijeća koji će predsjedavati sjednicom. 

 

Rješenjem Mandatnog povjerenstva verificirani su mandati vijećnika u novom sazivu, kojeg čini sedam vijećnika HSLS-a: Marko Jelenić, Sebastijan Marić, Karla Sošić, Dean Rabar, Karin Matuhanca, Arijan Marić i Rino Čekić koji dužnost obnaša umjesto načelnika Sandra Jurmana kojemu mandat miruje po sili zakona, tri vijećnika IDS-a: Suzana Aflić, Ivan Červar i Ivica Pokrajac, te jedan vijećnik HDZ-a Mario Sošić.

 

Za predsjednika Općinskog vijeća jednoglasno je izabran Marko Jelenić (HSLS), koji se zahvalio vijećnicima na povjerenju te izrazio želju da se u narednom mandatu u konstruktivnoj atmosferi na sjednicama vijeća donašaju dobre odluke koje će biti u korist svih žitelja Općine Kanfanar.

 

Jednoglasno su izabrane i dvije potpredsjednice Općinskog vijeća i to iz redova predstavničke većine Karla Sošić (HSLS) te iz redova predstavničke manjine Suzana Aflić (IDS).

 

Vijećnicima se na kraju obratio i općinski načelnik Sandro Jurman čestitavši svima na izboru na dužnost općinskih vijećnika. Posebnu zahvalu uputio je stanovnicima Općine Kanfanar koji su u velikom broju izašli na izbore te time pokazali da im je stalo do budućeg razvoja općine, ali i svima onima koji su mu na izborima dali potporu (75,69 % osvojenih glasova). Pozvao je sve vijećnike na suradnju sa ciljem da zajednički kreiraju razvoj Općine Kanfanar, ali i naglasio da velika potpora koju je dobio od stanovnika Općine Kanfanar predstavlja i veliku obavezu da se djeluje u skladu sa očekivanjima građana.

 

Novoizabrani predsjednik Marko Jelenić u svečarskom je tonu zaključio konstituirajuću sjednicu te najavio prvu radno sjednicu do kraja lipnja.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital