Accessibility icon

Koncerti Dvigrad festivala u rujnu

Objavljeno: 10. rujna 2020. u kategoriji

Nakon koncerata u kolovozu, 18. izdanje Dvigrad festivala nastavlja se dvama koncertima u rujnu, i to u Kanfanaru i Raklju.

U petak 11.9. u župnoj crkvi svetog Silvestra u Kanfanaru održat će se glazbeni program pod nazivom “Pasija opjevana s obje strane Jadrana”, koji će biti podijeljen u nekoliko dijelova, odnosno na predstavljanje korizmenih i uskrsnih pjesama Hrvatske i Italije u izvedbi sastava Hrvatski sakralni trio (Klasja Modrušan – sopran, Nataša Antoniazzo – alt, Josipa Leko – orgulje) te “Dvegrajski križni put” za čiju će govornu interpretaciju biti zadužen Anton Meden. Program će početi u 19:30 sati.

U subotu 12.9. Dvigrad festival gostovat će u Raklju, gdje će se s početkom u 19 sati održati koncert “Fabulae cantus” u izvedbi Ansambla Responsorium, inače posvećenog interpretaciji vokalnog i instrumentalnog repertoara sedamnaestog stoljeća, s posebnim osvrtom na ostvarenja hrvatske glazbene baštine.

Koncert koji se je u Kanfanaru trebao održati u nedjelju 13.9. neće moći biti održan, zbog nemogućnosti dolaska izvođača iz Italije.

Dvigrad festival održava se u organizaciji Udruge Prosoli Sveta Glazba, a ulazi na sve koncerte su besplatni.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital