Accessibility icon

Komemoracija kod spomen-ploče u Ulici 16. rujna u Kanfanaru

Objavljeno: 16. rujna 2021. u kategoriji

Kod spomen-ploče u Ulici 16. rujna danas je održana komemoracija za ubijene mještane s područja Općine Kanfanar, njih 26 koji su 16.9.1943. godine strijeljani u Kanfanaru tijekom nacifašističke okupacije.

Minutom šutnje i polaganjem vijenca počast stradalima odala je delegacija Općine Kanfanar te predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Rovinjštine, koji su tim povodom podsjetili na ovaj zločin i žrtve nedužnih žitelja Kanfanara koji su toga dana nasumce dovedeni na stratište i strijeljani.

Općinski načelnik Sandro Jurman istaknuo je kako se ovom komemoracijom, ali i drugim komemorativnim događanjima na području općine, nastoji odaslati poruku i mlađim generacijama o važnosti čuvanja antifašističkih vrijednosti, a potom je ispred Udruge antifašističkih boraca i antifašista Rovinjštine Petar Fatorić zahvalio Općini Kanfanar na dugogodišnjoj suradnji i ustrajnosti u obilježavanju komemorativnih događaja.

Nakon komemoracije kod spomen-ploče u Ulici 16. rujna, posjetilo se i kanfanarsko groblje gdje je položeno cvijeće na zajedničku grobnicu stradalih Kanfanaraca.

 

.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital