Accessibility icon

Kanfanar dobio punionicu za električna vozila  

Objavljeno: 7. svibnja 2021. u kategoriji

Općina Kanfanar je u suradnji s HEP-om realizirala projekt postavljanja punionice za električna vozila, koja se nalazi na parkiralištu u blizini glavnog trga.

Postavljanje punionice za električna vozila dio je projekta eMOBILNOST kojega HEP provodi s ciljem poticanja korištenja električne energije iz obnovljivih izvora kao pogonskog goriva za električna vozila, s obzirom na konstantan rast prodaje i korištenje električnih automobila, ali i uvažavajući energetsku strategiju Europske unije.

Projekt je realiziran u suradnji i na inicijativu Općine Kanfanar te je ova punionica prva ovakve vrste na području Rovinjštine. Ova brza AC/DC punionica ima ukupno 3 priključka (AC do 43kW i dva DC 50kW) s mogućnošću istovremenog punjenja dva automobila, a dužina punjenja ovisi o kapacitetu baterije i vrsti pretvarača koji auto posjeduje, a u pravilu to znači da se do 80% napunjenosti baterije napuni za 40 minuta do sat vremena. U vremenu trajanja promotivnog razdoblja, punjenje je na ELEN punionicama besplatno, a svi zainteresirani korisnici mogu se informirati o dostupnim lokacijama punionica na području Republike Hrvatske i putem posebne mobilne aplikacije HEP-a.

Na ovaj način, nadopunjuje se postojeća mreža ELEN punionica te se tako pružaju uvjeti za daljnji razvoj hrvatskog turizma i svim korisnicima električnih automobila komforno i nesmetano putovanje, pri čemu se općina Kanfanar pozicionira kao suvremena i ekološki osviještena turistička destinacija, a valja dodati kako će s tim ciljem u vrlo skorom roku u samom centru Kanfanara biti postavljena i punionica za električne bicikle, dok se za naredno razdoblje planiraju i drugi takvi, eko-prijateljski i održivi projekti.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital