Accessibility icon

KANFANAR DOBIO GALERIJU

Objavljeno: 24. svibnja 2010. u kategoriji

Galerija Malenica je za sve koji su došli na svečano otvaranje prostora i prve izložbe bila pretijesna što je dokaz da je to upravo ono što je Kanfanaru nedostajalo. Na prvoj izložbi svoja likovna ostvarenja izlažu Armando Modesto, Jelisaveta Banko, Ines Šabanović Burić, Amedea Marić, Albina Bertetić, Marko Puhar, Dušan Puhar, Anton Meden i Olga Vicel, a izložene su i skulpture Marčela Starčića.

– Iako smo u recesiji smatram da su kultura i jačanje društvenog života na općini prioriteti i nadam se da će ovo biti mjesto gdje ćemo se redovito nalaziti te pozivam sve da svojim prijedlozima i idejama tome doprinesu, kazao je kanfanarski načelnik Sandro Jurman.

– Ovo neće biti samo prostor za izložbe već i za prezentacije, razna predavanja, znanstvene skupove i slično. Ovo je doista prostor koji je dugo godina Kanfanaru nedostajao, kazao je Anton Meden, predsjednik udruge za čuvanje i promociju nasljeđa Dvegrajci koja će upravljati ovim prostorom.

Melenica će dakle biti prostor za redovne djelatnosti ove udruge, ali i za promociju ostalih kulturnih udruga i pojedinaca koji djeluju u općini. Općina je u proračunu za uređenje prostora odvojila sto tisuća kuna. Riječ je o oko 70 kvadrata u kojem se nekada nalazio mlin, a pri uređenju su se sačuvao i dio stare opreme mlina.

Izložba se može pogledati u ponedjeljak od 18 do 20 sati, a za sljedeći je vikend već najavljeno predstavljanje zbirke poezije »Šaka smiha» Marije Sošić.

(Tekst preuzet sa Glasa Istre)

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital