Accessibility icon

Jakovlja 2022. – zahvala sponzorima i fotogalerija

Objavljeno: 31. kolovoza 2022. u kategoriji

Jakovlja, najveća i najpoznatija kanfanarska manifestacija, održana je 29. i 30. srpnja u svom 32. izdanju, uz bogat kulturni, zabavni i sportski program.

U petka 29. srpnja u Parku istarskog vola održan je koncert Brune Krajcar tijekom kojega su gosti mogli uživati u etno i ljubavnim šansonama ovog istarskog glazbenika i kantautora. Subotnji je program startao tradicionalnom rekreativnom biciklijadom, a zatim je održana i sveta misa u čast svetoga Jakova. U Parku istarskog vola od popodneva je bio upriličen mali sajam domaćih i lokalnih proizvoda, kao i izložba fotografija kanfanarskih fotografa na temu Kanfanarštine i Jakovlje. Na istom mjestu, u 18 je sati krenula i 32. smotra istarskih volova na kojoj je sudjelovalo 20 volova iz cijele Istre, a tradicionalno su izabrani i pobjednički volovi u kategorijama težina, poslušnost i ljepota. Najtežim volom proglašen je Sarožin vlasnika Maria Udovičića iz sela Gospodi s rekordnih 1420 kilograma, što je ujedno rekord u svim dosadašnjim Jakovljama. Najposlušnijim volom proglašen je onaj vlasnik Alda Štifanića iz Višnjana, a najljepši je u vlasništvu Emila Rojnića iz Orihi. Program smotre svojim su nastupima obogatili i članovi limene glazbe iz Rovinja te članovi kanfanarskog KUD-a Dvigrad, zajedno sa svojom sekcijom mažoretkinja.

Večernji program bio je rezerviran za zabavu uz Maura Staraja i La Bandu i Marka Škugora.

Zahvaljujemo svim sponzorima i prijateljima Jakovlje:

 

Glavni sponzori: 

       

Istarska županija i Erste&Steiermärkische Bank d.d.

 

Sponzori: 

Kapitel d.o.o., Sunčane elektrane Petrokov d.o.o., VIA ING d.o.o., Flacius et filli d.o.o., ENI MAR, Obrt za zemljane radove vl. Mladen Boljunčić, ESEL d.o.o., Kamen d.d., Masen d.o.o., Obrt Tende Marić, Glavani d.o.o., Grad Rovinj, Odvodnja Rovinj d.o.o., Eko servis Matić, Odvjetnik Aleksandar Puh, TIM-WATS d.o.o., Obrt IKO, Turistička zajednica Grada Rovinja, Komunalni servis d.o.o., Gratis d.o.o., Novi urbanizam d.o.o., Banovac Metal j.d.o.o., Beato Signal d.o.o., Tehnoline, Obrt NELL, Autobusni prijevoz Romano

 

FOTOGALERIJA

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital